• El capità de l'Inter Escaldes, Roca, aixeca la Copa Constitució. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 29/05/2023 A LES 11:44

L'Inter remonta i guanyar la Copa Constitució

Andorra la Vella.- Exerici de resistència i fe el que va fer l'Inter d'Escaldes ahir a la tarda, a l'Estadi Nacional, on va saber patir fins al darrer suspir del partit per donar-li la volta al marcador i emportar-se la Copa Constitució (1-2). Els d'Otger Canals, que aquesta temporada no van poder revalidar el títol de campió de Lliga, va aconseguir tancar el curs amb un nou títol, mentre que el primer any del nou projecte de l'FC Santa Coloma, de la mà de Goldstar i amb Dimitry Cheryshev com a entrenador, s'ha de conformar amb tornar a Europa, atès que disputarà la Conference League.

El primer gol del partit va arribar a la mitja hora de joc. Els colomencs, que havien sortit molt millor sobre el camp, trobaven el camí del gol després d'una brillant arrencada de David Virgili en la zona de l'extrem dret, que cedia endarrere en passada de la mort perquè el golejador de l'equip, Eloy Gila, rematava al fons de la xarxa per fer pujar el 0-1. El millor jugador de la final, el porter interista Adrià Muñoz, va evitar que s'anés al descans amb un folgat avantatge pels de Cheryshev, aturant una vegada i una altra les escomeses del rival.

Després de passar pels vestuaris, l'Inter va ser un altre equip. Els blau i negres van sortir a donar la volta al partit i van començar a pressionar sobre l'àrea de Gomes. No obstant això, l'ocasió més clara del primer tram del segon acte la va tenir de nou Gila, que amb un fort xut des de la frontal tornava a fer lluir a Adri. A partir d'aquí, el matx va ser interista i al minut 70 Domi Berlanga va situar les taules al marcador. El jugador va penetrar per la zona de l'extrem esquerre col·locant la pilota a l'angle contrari, 1-1.

Els d'Otger Canals van continuar pressionant però els colomencs eren capaços de poder defensar-se. Fins arribar al minut 90 de partit. Un córner botat per de la Torre va trobar a Sascha Andreu que, amb la seva potència habitual, es va imposar a tota la defensa de l'FC Santa Coloma per rematar amb força i batre Gomes per situar el 2-1 definitiu i donar la Copa Constitució a l'Inter.