Carregant...

Detall de notícia

  • Tots els premiats de la nit. (Foto: FAE)
Per Redacció, 25/05/2023 A LES 23:34

La FAE entrega els trofeus als campions nacionals

Escaldes-Engordany.- La Federació Andorrana d'Esquí ha entregat, aquesta vesprada, els premis als millors esquiadors de l'any del país en totes les categories. El Prat del Roure d'Escaldes-Engordany ha estat l'escenari que ha comptat amb la presència de representants de Govern així com dels diferents comuns.

Els premis en les categories inferiors han estat els primers en lliurar-se. La Copa Ford, amb els sub10, ha estat la que ha obert foc amb el PCGR com a campió. Segon ha estat el SEC, tercer l’ECA, quart l’ECOA i cinquè l’ECAP. Pel que fa a la Copa Burger King, amb els sub12, en dones la campiona ha estat Paula Ledesma, mentre que en homes el campió ha sigut Thomas Breitfuss.

La Copa Popeyes, corresponent a les categories sub14 i sub16, ha premiat a les dues als esquiadors i esquiadores de Promoció i de Tecnificació. A Promoció, en sub14 dones ha guanyat Jana Escabias, en sub14 homes Eric Cerqueda, en sub16 dones Bianca Ricau, i en sub16 homes Oriol Alis. A Tecnificació, en sub14 dones s’ha imposat Etna Pou, i en homes Àlex Comellas. En sub16 els campions han estat Júlia Rodriguez i Jan Torres.

Quant als Campionats Nacionals d’Andorra en esquí de fons, en categoria sènior els campions han coronat a Montserrat Dòria i Aleix Farré. En sub21 s’ha imposat aquesta temporada Quim Grioche, mentre que en sub18 dones la campiona ha estat Alexandra Pereiro. En sub16, Thomas Pereiro ha estat el millor, mentre que en sub14 la campiona ha sigut Auren Pagès. En Usub2, aquí sí amb nois i noies, els guanyadors d’aquesta temporada han estat Joana Escribà i Oriol Lorenzo.

Pel que fa a freestyle, en big air en estil lliure els campions 2022-2023 són Henry O’Meara (sub19), Arnau Tàpies (sub15), Martin Cantelli (sub13) i Martí Picaude (sub11). En surf de neu, també en big air, els campions han sigut Cristian Vera (sub19), Èlia Pascuet (sub17), Nahuel Tagliaferro (sub17), Limay Tagliaferro (sub15) i Louis Lemarigner (sub11). En slopestyle, ha repetit Henry O’Meara, a més a més de Martin Cantelli (sub13) i Martí Picaude (sub11) que obtenien el títol en estil lliure, mentre que en surf de neu els campions eren Cristian Vera (sub19), Èlia Pascuet (sub17) i Louis Lemarigner (sub11).

Finalment, en esquí alpí, els campions en supergegant han estat Júlia Rodriguez i Jan Torres en sub16, Etna Pou i Max Black en sub14. En combinada, s'han imposat Júlia Rodriguez i Nil Vinyes, i han repetit Etna Pou i Max Black. En gegant, Xavier Cornella ha estat el campió en sènior homes; en sub21, en dones ha guanyat Íria Medina i en homes Marc Fernández. Àlvar Calvó és el campió en sub18.

 

Així mateix, en sub12, en la Copa Coprínceps, s’han imposat Paula Ledesma i Thomas Breitfuss. En eslàlom, els campions han sigut Clàudia Mijares i Xavier Cornella, en categoria sèniors, mentre que Íria Medina i Marc Fernandez ho han fet en sub21; Àlvar Calvó en sub18, Júlia Rodriguez i Jan Torres en sub16, i Etna Pou i Àlex Comellas en sub14 han completat el quadre d'honor. En la Copa Promoció el triomf ha estat aquesta temporada per a l’Esquí Club Ordino Arcalís, per davant de l’ECAP, queha estat segon, i l’ECA, tercer. El Trofeu al Mèrit Esportiu, que aquesta temporada ha estat per a l’Esquí Club Andorra.