Carregant...

Detall de notícia

  • L'afició del MoraBanc Andorra sobre la pista del Poliesportiu, celebrant l'ascens. (Foto: BCA / Dani Catalán)
Per Eduard Piera, 20/05/2023 A LES 19:37

Una temporada per a la història

Andorra la Vella.- El MoraBanc Andorra va tancar, ahir a Sant Sebastià, la que ja per sempre serà una de les millors temporades tant de la seva història com de la lliga LEB Or. El tricolor es va imposar al Guipuzkoa amb contundència i van aconseguir tancar el curs amb només quatre derrotes i una trentena de victòries. Fet que els situa com el millor campió de sempre de la segona competició espanyola de basquetbol, elevant fins al 88% el percentatge de victòries.

A escala numèrica, només hi ha dos equips que hagin obtingut un balanç de victòries-derrotes de 30-4, el que traduït a percentatge suposa haver guanyat el 88% dels partits. Ho van fer el Betis, en la temporada 18-19, i el Múrcia en la 10-11. Cal tenir en compte que la LEB Or ha canviat diverses vegades de format. Per aquest motiu és també rellevant veure els equips que s'han situat en percentatges de victòries per sobre del 80%.

En aquest cas, també cal tenir en compte la temporada que va fer el Manresa el 01/02, on va tancar el curs amb un 26-4 i un 86% dels triomfs. En un segon esglaó se situaria el Burgos de la 14/15, que va cloure l'any amb un 22-4 i un 84%. Finalment, en un tercer graó quedarien el Breogan de la 17/18 i el CAI Zaragoza de la 07/08, que van calcar números amb 28-6 i un 82% de victòries.

Per sobre de l'ascens anterior
Aquest és el segon ascens a la màxima categoria, en la darrera dècada, que assoleix el Bàsquet Club Andorra. El percentatge de victòries de l'actual, ha estat força per sobre del que es va aconseguir en el curs 13/14, on l'aleshores River MoraBanc Andorra, on ja hi havia Thomas Schreiner, va tancar la fase regular amb 21-5, el que suposava el 80% dels triomfs sobre els partits jugats.