Carregant...

Detall de notícia

  • En Dani Gámez amb el seu Panda. (Foto: Dani Catalán / RestarsStudio)
  • El Panda de Dani Gámez travessant un camp de ruca. (Foto: Dani Catalán / RestarsStudio)
Per Eduard Piera / Dani Catalán, 04/05/2023 A LES 10:11

De picar tecles a navegar dunes

Merzouga.- Poc s'imaginava en Dani Gàmez, enginyer informàtic de professió, que quan va decidir traslladar-se a viure a Andorra i comprar-se un Panda "per la neu" acabaria amb el seu cotxe enmig del Desert del Sàhara. "Arran de tenir el cotxe, i investigar una mica, vaig veure que existia aquest raid i va ser tot un repte" recorda. Primer havia de venir amb un company, que a darrera hora no va poder sumar-se a l'aventura, i en un sopar amb amics va comentar que tenia una vacant, i el seu veí, l'Oriol i mecànic de professió va dir que ell s'apuntava. "Em va venir genial, perquè a més a més portava el mecànic de copilot" recorda.

L'experiència està sent més dura del que ell esperava. "Veníem a fer unes vacances amb una mica més de chill, però la realitat és que les etapes estan sent força dures i llargues" explica. No obstant això, està aprofitant l'experiència perquè "estem coneixent molta gent, fent amics, i l'aventura està sent molt interessant". El Dani, però ja espera la línia d'arribada perquè "hem tingut un parell d'ensurts, i ja hi ha ganes d'acabar aquestes dues etapes que resten i poder completar l'aventura". Reconeix que han fet una mica de trampa i que una de les nits no han dormit al campament sinó que ho han fet a un hotel d'un poble proper. Dues tirades més i hauran aconseguit l'objectiu.

El cru desert
La cinquena etapa va estar, clarament, marcada pel cru desert. Molta calor, 39 graus a l'ombra, molta pols, vent i camells. "Aquí és espectacular, perquè quan plou, apareixen uns camps de ruca molt grans que és el menjar preferit dels camells" relatava el fotoperiodista Dani Catalán. Segons comentava "les cares de cansament i fatiga comencen a deixar-se veure, però en el fons, ningú vol que s'acabi perquè estan gaudint tant de l'experiència i de la gent que es coneix que el sentiment és contradictori".