Carregant...

Detall de notícia

  • El conseller del comú, Jordi Serracanta, fa sonar la campana que tocarà el guanyador de la cursa. (Foto: E. P.)
  • L'organitzador, Pau Pellicer, el conseller del comú Jordi Serracanta i el director esportiu de la FAM, Carlo Ferrari. (Foto: E. P.)
  • Els representants de la FAM conversen amb Pellicer i Serracanta. (Foto: E. P.)
  • El conseller Serracanta, amb Pellicer i Ferrari als costats, obre la roda de premsa. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 03/05/2023 A LES 13:17

La Casamanya Extrem entra al Circuit Català de Verticals

Ordino.- La Casamanya Extrem formarà part tant del Circuit d'Andorra com el de Catalunya de curses verticals. Així ho ha confirmat Pau Pellicer, organitzador de la prova, en la roda de premsa de presentació de la mateixa celebrada avui, a la Casa de la Muntanya. Acompanyat del conseller del comú d'Ordino, Jordi Serracanta, i del director esportiu de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Carlo Ferrari. L'edició d'enguany mantindrà els tres recorreguts de les edicions anteriors: l'extrem (5 km i 1.440 metres de desnivell), el clàssic (3,5 km i 750 metres de desnivell) i el Mini Extrem (2,4 km i 400 metres de desenivell).

"És important que es mantinguin perquè hi pugui haver una rebaixa de marques i és una motivació extra per part dels corredors" ha reflexionat Pellicer. La cursa, que s'organitza conjuntament entre Estripagecs Mountain Events i No Limits Club, compta amb la col·laboració del Comú d'Ordino i de la FAM, sense els quals "no seria possible tirar-la endavant" ha apuntat l'organització. 

Actualment, hi ha una cinquantena d'inscrits per la prova, que se celebrarà el 10 de juny i que, com a màxim, pot rebre 300 atletes, segons ha confirmat l'organització. Entre les novetats d'enguany, cal destacar que l'extrem arrencarà una hora abans, a les 9 del matí, a petició dels corredors. A més a més, també passarà a disputar-se el dissabte i els atletes tindran a la seva disposició els vestidors del Centre Esportiu d'Ordino. Aquesta no serà l'única novetat en logística, atès que els dorsals s'entregaran el divendres a la tarda, en lloc de fer-ho el mateix dia. "Volem incrementar la participació nacional, i sobretot estrangera, perquè això pugui repercutir amb pernoctacions i que això acabi beneficiant a la parròquia" ha puntualitzat Pellicer.

Pel que fa als participants, els guanyadors de la clàssic de l'any passat, Max Palmitjavila i Lea Anción, han confirmat ja la seva presència. A més a més, el fet de ser una de les quatre curses de la Copa Catalunya de Verticals, farà que els millors especialistes del veí del sud vinguin a participar en la cita ordinenca. Addicionalment, Ferrari ha confirmat que els diferents corredors de la FAM la tenen entre cella i cella, tot i que confirmaran la seva presència més endavant. Cal tenir en compte que la Casamanya Extrem serà important per als juniors, ja que servirà per fer la selecció per als participants del Mundial junior de l'especialitat.

Cursa solidària
Aquesta serà la primera edició de la Casamanya Extrem que comptarà amb un vessant solidari. En les inscripcions, els participants podran fer donacions a la Creu Roja per al projecte "Desconnecta per Connectar" que són unes colònies inclusives per infants que travessen dificultats. "Estem treballant a aconseguir un patrocinador que pugui doblar les aportacions que hagin fet els corredors" han explicat des de l'organització.

Horitzó internacional
El futur de la cursa passa per la seva internacionalització. "Ens emmirallem més en les edicions del 2014, que no pas en les darreres prepandèmia" ha dit el responsable d'Estripagecs Mountain Extrem. Així doncs, el futur passa per tornar en grans circuits internacionals com l'Sky Race. No obstant això, Pellicer ha puntualitzat que "és un objectiu a llarg termini. Si ho volem aconseguir de seguida, ens equivocaríem. Calen subvencions molt més grans que les que tenim actualment".