Carregant...

Detall de notícia

  • El Panda amb el 208, amb dos dels andorrans en cursa. (Foto: Dani Catalán / RestarsStudio)
  • La Meri i l'Abel el dia de l'entrega de dorsals. (Foto: Dani Catalán / RestarsStudio)
Per Eduard Piera / Dani Catalán, 02/05/2023 A LES 09:32

Un viatge en parella i en Panda

Merija.- El Panda Raid és un focus d'històries. Totes les persones que hi participen, més enllà del vessant més competitiu, tenen una història darrere que els ha portat fins al Marroc. Aquest també és el cas de l'Abel Oliveira i la Meri Bundancia, una parella que està enamorada dels paisatges del país alauita i que ha aprofitat el raid per tornar-hi. "Ens agrada molt el Marroc, venim molt sovint, la darrera vegada fa només sis mesos i la Panda ha estat una excusa per tornar" reconeixia la copilot amb el dorsal 208.

En un primer moment, fet aquest ral·li d'una setmana no estava en els seus plans, però, a vegades, la vida et posa davant oportunitats i ells no la van deixar escapar. "Buscant per internet curses per poder venir, se'ns va creuar la Panda i ens vam mirar i vam dir, perquè no?" recorda la Meri. Ara, només faltava el més important, trobar un Fiat Panda amb què poder fer els set dies. "Un noi que havia de venir i tenia ja el cotxe, ja que va ampliar la família i es va vendre el vehicle. Aquesta va ser la nostra oportunitat per estar aquí" recorda l'Abel.

"Això no són pas unes vacances. Aquí, malgrat que portem una polsereta de 'tot inclòs' hem vingut a pencar" recorda el pilot, que explica aquesta situació mentre mostra que va ple de pols i sorra; la seva companya afegeix que "això és dur. Però el bon ambient que hi ha entre tots els participants fa que valgui la pena". Ells, però van començar l'aventura una mica abans que la resta. Durant el tram que els portava des d'Andorra fins al port d'Almeria, per embarcar en ferri, el seu Panda va començar a perdre benzina. "Vam haver de parar a un taller d'un amic a mig camí, a canviar el dipòsit de combustible. L'aventura ja havia començat" relata l'Abel. Amb un somriure, avui afronten una nova etapa.


Estepes i pols, esperant les dunes
L'etapa que ha portat els Panda des de Merija fins a Anual, una famosa ciutat per motius bèl·lics, ha estat completament marcada per la pols i els canvis de temps. Quilòmetres plans, amb poca visibilitat, on la navegació ha estat cap dalt i ha provocat que molts vehicles s'acabessin perdent. A més a més, per trams, ruixats i ratxes de vent que complicaven veure les pistes. Les dunes ja estan a la cantonada, per oferir les espectaculars imatges dels petits pandes entre muntanyes de sorra.