Carregant...

Detall de notícia

  • Jordi Font (a la dreta) amb el seu company d'equip Ibon Idigoras. (Foto: Dani Catalán / RestartsStudio)
  • Un Panda, amb matrícula andorrana, durant la primera etapa del raid. (Foto: Dani Catalán / RestarsStudio)
Per Eduard Piera / Dani Catalán, 30/04/2023 A LES 14:26

Creuar el desert a bord d'un Panda

Port de Nador.- S'havien imaginat mai fer un ral·li pel desert del Marroc i que els únics vehicles que hi fossin admesos fossin el model clàssic dels Panda? Doncs aquesta mescla de genialitat, meravella i bogeria existeix sota el nom de Panda Raid. La competició, que va arrencar ahir des del Port de Nador, s'allargarà durant una setmana fins arribar a Marrakech. Conjuntament amb el fotoperiodista Dani Catalán, en repassarem l'actualitat i les anècdotes una certament amb un marcat color andorrà, atès que fins a set persones amb el passaport del Principat hi prenen part.

"Durant el trajecte amb ferri hem conegut als set andorrans, que conformen tres cotxes més un copilot" explica Catalán. Sobre el trasllat amb ferri, des d'Almeria, apunta que "la mar ha estat tranquil·la i això ha permès a tothom tenir un bon descans per arrencar la primera etapa". En total, 239 Panda intentaran completar les set etapes en el que no deixa de ser una estampa força particular. La primera etapa ha estat més una presa de contacte que un autèntic repte; no obstant això, la delicada mecànica dels vehicles ja ha començat a acusar la pols i el terreny pedregós en arribar a Merija, punt de sortida d'avui.

De surfejar neu a creuar el desert
Un dels participants andorrans que més reconeixerà el públic és l'exsurfista de neu, Jordi Font. Olímpic a Torí 2006, fa parella amb un company de l'època del surf de neu com és Ibon Idigoras. "Des d'aquella època que sempre dèiem que volíem anar a fer el Ral·li de Mongòlia" recorda Font, que afegeix que "bé aquell no podia ser perquè no podíem marxar dos mesos, però el Panda Raid també és tot un repte". L'exsurfista explica que ell mateix ha estat qui ha preparat el vehicle per afrontar la setmana de competició i deixa clar que "soc un aventurer. L'any passat vaig creuar l'Atlàntic i ara tocava fer una cosa diferent". Diumenge vinent sabrem si ha pogut completar l'aventura.