Carregant...

Detall de notícia

  • Odermatt besa el Globus de Cristall de campió de la Copa del Món de supergegant. (Foto: Agence Zoom)
  • Marco Odermatt afronta un gir durant el descens del supergegant. (Foto: Agence Zoom)
Per Eduard Piera, 16/03/2023 A LES 12:32

Marco Odermatt rubrica un any per emmarcar

El Tarter.- La final de la Copa del món masculina de supergegant ha tingut poca història. Marco Odermatt, que arribava al Tarter amb el Globus de Cristall guanyat, no ha perdut l'oportunitat de tornar a demostrar que és el millor del món i s'ha imposat també en la darrera prova de la temporada, el que és el seu triomf del curs. A l'Àliga, han completat el podi del dia Marco Schwarz i Aleksander Aamodt Kilde.

Quant a la classificació general de la temporada de supergegant, darrere d'Odermatt han quedat els mateixos esquiadors que ja havien arribat en segona i tercera posició: el noruec Kilde i l'austríac Vincent Kriechmayr. A més a més, amb els 100 punts que ha sumat avui, n'acumula 1.942 i, amb una cursa per davant encara, té a tir de pedra superar els 2.000 punts de Hermann Maier, que el té des del 2.000.

En la compareixença posterior a la cerimònia d'entrega de premis, Odermatt ha parlat del fet d'estar a les portes de fer història i ha dit que "és una possibilitat, i és veritat que estic molt a prop de fer història i superar el rècord de Hermann Maier. Veurem que passa dissabte, però tenim una bonica oportunitat per poder batre aquests 2.000 punts i poder passar a la història". El suïs, que dissabte comeptirà en gegant, contra Joan Verdú, ha tingut paraules d'elogi per al representant andorrà.