Carregant...

Detall de notícia

  • L'inici de la cerimònia d'inauguració de les finals de la Copa del Món. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 13/03/2023 A LES 23:38

Soldeu obre el llibre de la Copa del Món

Soldeu.- Les finals de la Copa del Món d'esquí del 2023 ja han donat el tret de sortida. Aquesta vesprada, al peu de les pistes d'esquí de Soldeu, literalment s'ha obert el llibre de la competició amb una emotiva cerimònia d'inauguració. En un espectacular videomapatge sobre la neu i durant poc més de mitja hora, s'ha repassat alguns dels mites del país, com són els menairons, així com les principals figures de l'esquí mundial que es donaran cita aquí, al Principat.

Abans, i amb un silenci respectuós, han sonat les notes del Gran Carlemany, l'himne nacional del país, que ha donat pas als parlaments per part del vicepresident de la FAE i conseller de la FIS, Patrick Touissant, del cònsol major de Canillo i president d'Ensisa, Francesc Camp, i del cap de Govern en funcions, Xavier Espot. Tots tres han fet especial èmfasi en la resiliència del Principat per tal d'aconseguir fites "que a priori només estan a l'abast de països de dimensions superiors a la nostra". A més a més, Espot ha recordat els fundadors de l'estació i els ha qualificat de pioners i visionaris.

En una graderia plena a vessar, on, com no pot ser d'altra manera, hi havia la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, així com el secretari d'estat, Justo Ruiz. A més a més, el país ha demostrat tenir ganes de Copa del Món, tot fent vibrar l'estructura metàl·lica, especialment cada cop que sonava un nom i un cognom: Joan Verdú. L'esquiador andorrà, que continua fent història, serà el primer del país en disputar unes finals de la Copa del Món.

La festa, però, s'ha acabat de manera abrupta. Entremig del castell de focs que adornava el cel canillenc, amb combinacions de colors que feien clarament la bandera del país, han començat a brotar llamps i trons, que han desencadenat en una forta pluja. La festa no ha continuïtat, però el més important estava fet, ja que s'havia situat la primera pedra d'una setmana que, ben segur, serà per recordar.