Carregant...

Detall de notícia

  • La grada del Poliesportiu observa una defensa de Dee. (Foto: BCA / Dani Catalán)
Per Eduard Piera, 09/03/2023 A LES 16:38

Ara sí, 12 finals

Andorra la Vella.- Fa tot just una setmana, quan l'entrenador del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano, feia la roda de premsa prèvia al partit contra el Zunder Palencia, parlava sempre de partit molt important, però en tot moment defugia el terme final, ja que, segons ell, encara restaven 12 jornades amb partits molt complicats. I no li faltava pas part de raó. Però sota el prisma de qui subscriu aquest article, el resultat amb què va acabar el partit han convertit, ara sí, els 12 partits restants en autèntiques finals.

Perquè? Doncs bàsicament pel fet que guanyar era imprescindible per mantenir el liderat, però el fet de fer-ho per 8 punts i no 9 o més, no deixa marge d'error. El MoraBanc, en les 12 jornades que venen ha de fer, com a mínim, els mateixos resultats que Zunder Palencia. Perquè, a diferència de les primeres tres quartes parts de la temporada, on el bàsquet average general era favorable als tricolor, ara, qualsevol empat amb els castellans els relega a la segona posició.

Especialment dur és el calendari durant els mesos de març i abril. En els propers quatre partits, els de Lezkano visitaran la pista sempre complicada del San Pablo Burgos, rebrà el Jurasti, anirà al Barris Nord de Lleida i acollirà un partidàs contra el Movistar Estudiantes. Fent anar l'argot ciclista, venint de Zunder, sens dubte aquest paquet de cinc partits és l'autèntica etapa reina per als andorrans, que ja han afrontat l'Aubisque, però encara tenen per davant el Tourmalet, Aspin i el Peyresourde.

I tot això, per un sol punt. Perquè només haver pogut arribar al +9, l'escenari canviaria completament i qualsevol empat, seria favorable al MoraBanc i, realment, el triomf hagués tingut valor doble a efectes pràctics. Però els tricolor ja ens tenen acostumats a això, a viure al fil de la navalla i a aconseguir els resultats i els objectius de manera espectacular. I, ben segur que, amb el dipòsit de moral pels núvols, el títol de lliga acabarà caient; això sí, pas a pas, punt a punt i patint fins a la darrera possessió. Com no pot ser d'una altra manera.