• Sylvain López xuta per marcar l'1-0 per l'Atlétic Escaldes. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 06/03/2023 A LES 09:42

L'Inter Escaldes encén la Lliga

Andorra la Vella.- El futbol és així, ja ho deia Vujadin Boskov. En la jornada que semblava, tenint en compte les dinàmiques amb què arribaven els tres candidats al títol, que això podia quedar sentenciat, qualsevol previsió salta pels aires en 45 minuts i hi torna a haver lliga. Tot plegat és perquè hi havia un enfrontament directe entre el primer i el segon classificat, l'Atlètic Escaldes i l'Inter. Al descans, els líders anaven guanyant per 1-0 gràcies a un gol de Sylvain López en el minut 44. Però el darrer quart d'hora dels actuals campions ha estat realment diabòlic, i amb dianes d'Àngel de la Torré i Gallego han donat la volta al marcador (1-2) i han deixat la lliga en 5 punts, o el que és el mateix, un partit i mig.

La jornada també ha estat propícia per l'FC Santa Coloma. Els de Dimitry Cheryshev, que van jugar dissabte fruit de l'intercanvi arbitral amb Gibraltar, sabien que tenien una jornada propícia o bé per retallar punts amb el líder o per allunyar-se de l'Inter; o ambdues coses en cas d'empat. Però per això era necessari sumar els tres punts. I no van fallar. En un partit plàcid es van desfer per 0-3 de l'Engordany amb gols de Páez, Eloy Gila i David Virgili; els colomencs es mantenen segons (empatats amb l'Inter) i tornen a veure de prop l'Atlètic.

En la zona baixa, cop d'autoritat de la Penya Encarnada. Els vermell i negres, que portaven 5 jornades sense guanyar i s'havien complicat l'existència, es van desfer, contundentment de l'Ordino (0-3). Rodrigo Piloto va obrir el marcador als quinze minuts de joc, i ja en la segona part van sentenciar da Silva i Fabio Cruz. Amb la victòria, la Penya supera als ordinencs en la classificació i els trasllada la crisi, atès que aquests acumulen quatre derrotes consecutives i són penúltims.

Finalment, la UE Sant Julià va veure truncada la progressió de les darreres setmanes i no va tenir cap opció contra la UE Santa Coloma. En 25 minuts, un doblet de Faysal havia encarrilat ja el partit. No obstant això, abans de la mitja part Celyan havia aconseguit reduir diferències en el marcador. Però després del pas pels vestidors, i per evitar qualsevol tipus d'ensurt, Jordan va sentenciar amb l'1-3 definitiu.