• Felipe dos Anjos fa una entrada a cistella i anota amb facilitat. (Foto: BCA)
Per Eduard Piera, 01/02/2023 A LES 22:37

Un triomf dels que valen una lliga

Andorra la Vella.- Treballada victòria del MoraBanc Andorra en la seva visita a Torrelavega. que supsa la 17a de la temporada. Tal com havia advertit en la prèvia el tècnic Natxo Lezkano, els seus jugadors han hagut de fer tasca de picapedrer i no han pogut trencar el matx fins al final del tercer quart. Els locals, que han jugat sense complexos, han complicat les coses als tricolor que, gràcies a la bona feina i al talent, en els dos costats de la pintura han aconseguit un triomf en una d'aquelles pistes que poden acabar valent un títol de campió (62-80).

El matx ha començat amb un intercanvi de cistelles als dos costats de la pista que ha obert Johnny Dee. Al MoraBanc, però, li costava trobar situacions fàcils de llançament, mentre que els locals aconseguien percutir de la línia de 6,75. Dos triples consecutius de Palazuelos situaven un primer màxim avantatge per al Cantàbria de 5 punts (10-5). Lezkano ha aturat el matx. Després del temps mort, els visitants han augmentat un punt la pressió en defensa. Dee, que sembla haver recuperat el toc de màgia, ha empatat l'encontre amb una jugada de 2+1. L'escorta nord-americà era l'únic que trobava el camí de la cistella i en 6 minuts ja havia sobrepassat els 10 punts. Malgrat això, els de negre replicaven totes les accions i el partit es movia entre diferències d'un punt amunt o un punt avall pels dos equips. Els tricolor però han aconseguit acabar el parcial amb avantatge (20-23).

En l'arrencada del segon quart, els de Natxo Lezkano han premut l'accelerador en atac i han endossat un parcial de 0-5 als locals (20-28) per obtenir un primer avantatge important de 8 punts. El Cantàbria ha trigat més de tres minuts en anotar els primers punts del quart. Després d'un bon inici, però, els de Lezkano s'han empeltat del joc dels locals i han deixat de veure cistella amb facilitat, fins al punt que els han tornat el parcial (8-1). El tècnic ha donat entrada a Speight per intentar que el playmaker pogués aportar la seva electricitat a l'equip. Els tricolor no reaccionaven i els de Torrelavega ho han aprofitat per donar la volta al marcador situant-se 33-29. Dos Anjos ha trencat la mala dinàmica dels seus amb un tir en suspensió. Un triple d'Speight ha tornat a donar la volta al marcador (33-34). Una bona acció del pivot brasiler i una intimidació en densa, ha permès al MoraBanc anar al descans amb avantatge (35-36).

El joc interior, clau
Juan Rubio ha donat la primera estocada del tercer quart amb un llançament de més enllà de 6,75, que responia a la cistella inicial del Cantabria (37-39). Mentrestant, Felipe dos Anjos havia pres el relleu anotador de Dee, i anotava el seu novè punt amb una contundent esmaixada després d'una bona assistència d'Speight. El joc interior començava a carburar, i entre Llovet i dos Anjos, la parella més encertada avui, ja se n'anaven als 13 punts; bon equilibri tant dins com fora de la pintura pels de Lezkano, tot ben adobat amb unes bones defenses i la sempre important intimidació del pivot brasiler.

Precisament una nova cistella seva ha permès arribar, un altre cop, als 8 punts d'avantatge (37-45). El parcial en els cinc primers minuts de joc era de 4-9. La manca d'encert exterior del MoraBanc, en aquest tercer quart, els ha impedit trencar el partit de manera definitiva i els locals ho han aprofitat per situar-se a tres (42-45). Speight i Rubio, amb cinc punts seguits, han desballestat l'intent de reacció càntabre, al que s'ha sumat Andric amb els seus primers punts (44-52). En els darrers segons, ambdós equips han intercanviat triples. En la darrera possessió els locals han anotat per tancar el quart amb un 51-56 favorable als tricolor.

Dos tirs lliures de Czerapowicz han tornat a donar set punts d'avantatge als de Lezkano (51-58). El partit començava a fer costa avall per als tricolor, i des de la pintura, Marian Maric donava un +9 que encarrilava el triomf. Una penetració de Rafa Luz ha trencat, per primer cop, la barrera dels 10 punts (53-64). L'avantatge dels tricolor s'ha anat incrementant i Natxo Llovet ha situat el +15 (65-70) quan restaven poc més de tres minuts per finalitzar el matx.

Els locals no han perdut en cap moment la cara a l'encontre i després d'anar 17 per sota, han aconseguit un parcial de 5-0; Mihajlo Andric ha truncat la reacció local amb un triple dels que silencien el pavelló. Rubio s'ha sumat a la festa i ha situat un nou màxim avantatge de +18 transformant un nou llançament de 6,75 (60-78). La nota negativa, quan mancava poc més d'un minut per acabar, ha estat la lesió de Rafa Luz, que ha hagut de deixar la pista dolorit, després de rebre un fort cop. Llovet ha situat el +20, però una darrera cistella dels locals ha deixat el triomf del MoraBanc en el 62-80 definitiu. Dissabte, al Poliesportiu, espera l'Albacete.

Parcials: 20-23, 15-13, 16-20, 11-24.