Carregant...

Detall de notícia

  • La presentació de la nova marca 'Icònic' als cònsols. (Foto: Univers Bomosa)
Per Redacció, 31/01/2023 A LES 18:56

'Icònic', la nova marca del Cramea

Andorra la Vella.- Els cònsols de les set parròquies han conegut aquest dimarts de primera mà 'Icònic', el fins ara centre residencial en alçada mèdic-esportiu d'Andorra, el Cramea, un dels projectes esportius d'interès nacional que pretén convertir-se en un referent europeu i mundial de l'entrenament esportiu en alçada.

Durant la presentació, el CEO d'Univers Bomosa, Manel Garcia, ha explicat als cònsols l'estat actual del projecte, les característiques, les accions de futur i la projecció que representa per Andorra. Garcia considera que "com a projecte de país, les parròquies han de tenir l'oportunitat d'aportar i sumar perquè Andorra sigui un referent a nivell esportiu".

Com a novetat, s'ha donat a conèixer la nova marca del projecte, que passa a denominar-se 'Icònic'. Aquest canvi de nom respon a dotar de personalitat pròpia el centre residencial esportiu en alçada. Des de Bomosa consideren que "el nom identifica molt bé el projecte, aportant valor i qualitat diferenciadora".

'Icònic' vol ser un centre de referència de recerca, innovació i desenvolupament en la millora del rendiment esportiu i estarà obert a equips, esportistes professionals i amateurs que acreditin que s'estan preparant per a una competició. A més, també pretén potenciar i complementar l'oferta turística esportiva del país, situant Andorra a l'epicentre del món de l'esport.

Bomosa és l'adjudicatària de la concessió administrativa per 40 anys i, amb una inversió aproximada d'uns 22 milions d'euros, és l'encarregada de la construcció, el manteniment i l'explotació del centre, ubicat a les instal·lacions de Sud Ràdio, al port d'Envalira. Les obres d'excavació van començar l'estiu passat i està previst que la instal·lació entri en funcionament l'any 2025. El complex acollirà un centre residencial amb 81 habitacions per allotjar esportistes; 3 restaurants; zona esportiva i 'wellness'; zona mèdica i de recuperació i altres espais polivalents destinats a millorar l'estada dels residents.

Beneficis de l'alçada per al rendiment esportiu

Els beneficis principals d'aquest tipus d'entrenament és l'augment del rendiment muscular i la millora de la resistència, ja que l'augment d'alçada sobre el nivell de mar produeix una disminució de la quantitat d'oxigen a l'aire, genera hormones EPO, que estimula la producció de glòbuls vermells i augmenta l'aportació d'oxigen als músculs.