Carregant...

Detall de notícia

  • Itàlia, tant individual com per equips, ha estat la gran dominadora de la prova. (Foto: Ironman)
Per Redacció, 30/01/2023 A LES 12:52

Itàlia domina el Triatló d'Hivern

Sant Julià de Lòria.- La tercera edició del Triatló d'Hivern va abaixar ahir el teló a Sant Julià de Lòria. L'Andorra Winter Triathlon, que va servir també de Campionat Europeu, va coronar la selecció italiana com a gran dominadora de l'especialitat al llarg dels dos dies de competició viscuts a Naturland.

En l'àmbit competitiu, el diumenge va ser la competició per equips. El combinat italià, format pels campions europeus, Franco Pesavento i Sandra Mairhofer, es va endur la victòria amb un temps final d'1 hora i 25 minuts. Per darrere seu van entrar l'equip eslovac i després el romanès.

El dissabte, els mateixos Pesavento i Mairhofer van ser els més forts. En categoria masculina, en segona posició va entrar el txec, Mareck Rauchfuss, mentre que el triatleta també italià, Alessandro Saravalle, va fer tercer. En fèmines, el podi es va completar amb l'austríaca, Carina Walse, i l'eslovaca, Zuzana Michalickova.


Balanç positiu
En acabar la prova, el director general de The IRONMAN Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, va fer una valoració de com havia anat aquesta tercera edició, i ho va fer d'una manera molt positiva. Així doncs, va explicar que "el cap de setmana ha estat un èxit, pel nivell de participació, per la qualitat de la neu i del circuit, però també per la importància que aquest esdeveniment tindrà per la promoció del triatló i l'esport al Principat".

Pérez va qualficar Naturland com a "escenari ideal" i va posar en valor que "és la primera de les proves de l'Andorra Multisport Festival que amb aquesta tercera edició agafa encara més embranzida i l'èxit d'aquest triatló blanc ho evidencia, especialment pel que fa a l'atracció de turisme es refereix".