• José Gomes en una de les accions d'ahir, dia del seu debut amb l'FC Santa Coloma. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 30/01/2023 A LES 09:36

Els tres favorits no fallen en el retorn de la Lliga

Andorra la Vella.- Després de la disputa de les dues primeres eliminatòries de la Copa Constitució Protecvall, ahir, la Lliga Multissegur va tornar sobre el terreny de joc de la Borda Mateu. I es podria afirmar que el retorn va ser com reprendre el punt exactament on estava el passat desembre: amb Atlètic, Inter i FC Santa Coloma enganxats en la lluita pel títol.

El primer partit de la jornada va ser entre la reforçada Penya Encarnada i la UE Santa Coloma. Tant uns com els altres van quedar fora de la Copa, fet que dona més importància encara a la lliga per intentar ser a Europa el curs que ve. El partit va ser d'aquells durs de jugar, sobretot pel fred que feia a primera hora. En conseqüència, els gols no van arribar fins als darrers minuts de joc. Prenia la davantera l'equip colomenc en el 80, quan Christian Garcia batia Barrechea. No obstant això, cinc minuts més tard, Vaamonde feia pujar les taules al marcador (1-1). Amb el punt, la Penya queda en cinquena posició, amb onze, tot i que empatat amb Ordino i Engordany, mentre que la UE perd el tren de la Lliga en ser quart, amb 25, a sis del tercer.

Molt més plàcid va ser el matx de l'FC Santa Coloma vers l'Ordino. Els de Dimitry Cheryshev, que ja estan a les semifinals de Copa, continuen amb marxa creuer a la Lliga i ahir van endossar un contundent 4-1 a un altre dels semifinalistes de la competició del KO. Eloy Gila i Carles Coto en la primera part, i Estrada en arrencar la segona, van deixar el partit vist per sentència. Malgrat que Novoa va reduir diferències, en els darrers minuts, Marc Rebés va anotar el 4-1 definitiu. El matx va servir perquè, després de diversos mesos de baixa per lesió, l'internacional José Gomes fes el seu debut amb la samarreta colomenca. L'equip ara és tercer, amb 31 punts, els mateixos que el segon classificat, l'Inter.

Més li va costar al líder invicte, l'Atlètic Escaldes. Els blaus, que sumen dues victòries consecutives i que encara no han perdut aquesta temporada, sumen 35 punts després de guanyar 2-0 a l'Engordany. El partit però, va estar a punt de causar-los-hi una indigestió, atès que malgrat les bones i nombroses aproximacions a l'àrea, es va arribar al descans amb empat a zero. Un cop el partit va passar pels vestidors, l'Atlètic sí que va trobar el camí del gol i va perforar, en dues ocasions, la porteria defensada per Jesús Coca. Carmona, en pròpia porta, i López, en el darrer tram del partit, van signar els gols.

Qui està en autèntica velocitat de creuer és l'Inter Escaldes. Els tricampions, que ja són a semifinals de la Copa, van passar per sobre de la UE Sant Julià en el darrer partit de la jornada. Els d'Otger Canals van endinyar un contundent 0-6 al cuer de primera. Ja en els tres minuts de joc, Sascha Andreu va obrir el marcador, assenyalant el que podria, i va ser, finalment el partit. Caballé al sis, el mateix Andreu en l'onze, i de la Torre al quart d'hora van sentenciar el partit. La mitja dotzena va arribar durant la segona part, quan Jordi Roca i Berlanga van rubricar la golejada.