• Johnny Dee realitza una passada des de la línia de 6,75. (Foto: BCA / Dani Catalán)
Per Eduard Piera, 28/01/2023 A LES 19:56

El MoraBanc pateix més del que sembla contra el Castelló

Andorra la Vella.- Triomf per arrencar la segona volta el que ha aconseguit el MoraBanc Andorra aquesta tarda, al Poliesportiu, contra el Tau Castelló. Els de Natxo Lezkano, per moments, han semblat aquell equip abassegador de la primera volta, on els exteriors veien la cistella com una autèntica psicina. Per contra, els tricolor també han ofert la seva pitjor versió, amb desconnexions força incomprensibles i encaixant parcials contundents. Sigui com sigui, una osca més en el cinturó del revòlver, i senyals més positius que negatius, a la vegada que pressió per al Zunder Palència, que juga després.

El MoraBanc ha recuperat la inspiració en el tir exterior i ja en aquest primer quart, Dee com Rubio han trobat el camí del triple amb relativa facilitat. Primer ha estat l'escorta nord-americà i després l'aler espanyol que han percutit, des de més enllà de la línia de 6,75 la cistella del Castelló. El primer màxim avantatge local ha arribat en una contra pujada per Micah Speight que ha anotat amb una safata per fer pujar el 14-10. De mica en mica la renta ha anat creixent i a diferència de jornades anteriors, jugadors que havien estat claus en el primer tram del curs i que els darrers encontres havien perdut frescor, ha tornat a recuperar el seu nivell.

Tal com havia passat amb Dee o Rubio, Czerapowicz també ha tornat a veure cistella i amb quatre punts consecutius ha situat el 20-13 i donant un nou màxim avantatge de set punts quan restaven poc més de dos minuts per arribar al final del primer quart. I el que faltava pel sopar, Mihailo Andric, també ha trobat cistella des de zona de tres punts i ha fet pujar el 25-16. Els de Lezkano, a ritme de més de 100 punts, en un primer parcial quasi perfecte. Schreiner també ha decidit sumar-se al festival de triples i ha anotat des de 6,75 per fer pujar el +12 (28-16). Els primers 10 minuts s'han tancat amb un nou llançament de 3 punts de Chris Czerapowicz (31-18), completant un parcial amb un 7/9 en tirs exteriors.

Dues tècniques que descentren l'equip
El partit encara no havia vist accions espectaculars dels pivots. Això ha decidit canviar-ho dos Anjos, que ha fet una bonica acció a cèrcol passat deixant clavat Xavi Rey; acció que ha valgut per situar el +15 (33-18). El partit estava, plenament, sota control tricolor, i una acció de Rafa Luz ha permès fer pujar el 37-20. Els àrbitres, però, en acabar l'acció han xiulat una falta tècnica al brasiler que ha permès a Faner anotar un punt des de la zona de tir lliure. El Tau Castelló ha aconseguit un parcial de 0-9, acompanyat de cinc triples fallats, que ha trencat Natxo Llovet amb una cistella fàcil sota cistella. La diferència s'ha situat per sota dels 10 punts (39-31) mentre els locals continuaven encaparrats a llençar de tres, tot i que no hi havia l'encert del primer parcial.

L'arbitratge ha estat molt protestat pels aficionats que omplien el Poliesportiu, doncs en aquest quart la tripleta arbitral ha xiulat dues faltes tècniques i una doble falta. Mentrestant el Castelló anava reduint la renda de punt en punt fins a situar-se en 39-33. El MoraBanc continuava fallant llançaments exteriors i els jugadors s'assemblaven més als del matx contra el Guipuzkoa que no pas als dels primers 10 minuts. Els visitants s'han situat només a quatre punts (41-37) després d'una pilota perduda per Juan Rubio en el darrer minut de joc. Tot el que els de Lezkano havien guanyat en 10 minuts ho han llençat per la borda en un segon parcial per oblidar. Speight ha anotat en la darrera acció per situar el 43-37 amb el que els equips han marxat als vestidors.

L'arrencada del tercer acte ha estat un calc de l'inici del partit. L'encert ha tornat a la bancada local i homes com Dee, completament desaparegut en el tercer quart, ha vist altre cop cistella des de més enllà dels 6,75. La diferència, que havia quedat en sis punts al descans, en poc més de tres minuts s'havia duplicat, per tornar a superar els dos dígits. Johnny Dee, de més de 7 metres, ha clavat un nou triple per fer pujar el +15 (58-43). L'exterior nord-americà s'enfilava fins als 18 punts amb un espectacular 5/8 en llançaments de tres punts. Una esmaixada de dos Anjos ha tornat a marcar un +17 (61-44) quan restaven quatre minuts per finalitzar el parcial. El Castelló però, que no volia perdre la cara al partit, ha replicat amb un 0-5 per evitar que el MoraBanc trenqués, de manera definitiva, el partit. Dos tirs lliures d'Alvarado han tornat a situar el partit en 10 punts. Dee ha perdut una darrera possessió, malgrat que el Castelló no l'ha sabut aprofitar; el partit entrava en el tram decisiu amb 63-52 pels locals.

Andric activa el mode fusell
Lezkano ha optat per sortir en el darrer quart amb Schreiner, Luz, Dee, Andric i Maric. El parcial ha començat com ha acabat l'anterior, amb col·lapse ofensiu local i Alvarado aprofitant la situació per percutir amb un triple (63-55). Andric ha contestat amb un llançament de dos que, inicialment, semblava un triple. Els dos equips intercanviaven errors a una cistella i una altra en un erràtic quart temps. Maric, en una bona acció interior ha trencat aquesta situació (67-55). Andric ha tornat a donar +15 anotant tres llançaments des de la línia de tirs lliures en rebre una personal quan tirava des de 3 punts. Sabater, però, ha eixugat aquests tres punts en la jugada immediatament després (70-58). I l'ala pivot balcànic s'ha erigit en la passada de seguretat en els minuts finals. Quan el Tau tornava a reaccionar, ha tallat aquesta situació de soca-rel amb un triple (74-58); tot i això, quedaven encara cinc minuts.

Felipe dos Anjos, des de la línia de tirs lliures, ha tornat a situar el +17 (75-58) màxim avantatge que, cada cop que s'hi ha arribat, ha anat acompanyat d'un relaxament en el joc que ha permès tornar als castellonencs al partit. Malgrat que la diferència era important, aquests darrers minuts han estat un carrusel de faltes dels dos equips, fent que el parcial fos realment llarg. En aquest sentit, hi havia un jugador aliè, Mihailo Andric, que ha clavat un nou triple per tancar el partit i situar el +18 (80-62). Al final, una nova desconnexió ha permès recuperar-se al Tau i deixar la diferència final en 12 punts 84-72.

Parcials: 31-18, 12-19, 20-15, 17-10.