• Bundu, en una de les cavalcades que ha fet per banda dreta en la primera part. (Foto: FCA)
Per Eduard Piera, 28/01/2023 A LES 18:09

Quinze minuts d'inspiració locals tumben l'FC Andorra

Andorra la Vella.- Revolució a l'FC Andorra per visitar el Nuevo los Cármenes de Granada. El tècnic tricolor, Eder Sarabia, ha canviat, per primera vegada aquesta temporada, el dibuix del seu equip, deixant en el Principat l'habitual 4-3-3 per passar a una defensa de 5, amb dos laterals llargs, un dels quals era Mustapha Bundu. No només això, sinó que ha donat entrada a diversos jugadors que no havien tingut massa minuts fins ara, com és el cas d'Ivan Gil, Jandro o Jacabo; a més a més, ha mantingut sota els pals a Marc Vidal i ha donat la titularitat a Àlex Petxarroman, que no estava en l'onze inicial des de la seva lesió, que es va produir en la jornada 6 contra l'Eibar. La revolució, però ha durat poc i ha tingut pitjor efecte, ja que el Granada ha sentenciat el matx en els primers quinze minuts de joc (2-0) furgant encara més en la crisi de resultats tricolor, que només ha sumat 5 punts dels darrers 30.

La primera ocasió local no ha trigat en arribar i als 11 segons, Marc Vidal ha hagut d'estar molt ràpid per sortir a l'esquena de la seva defensa en una passada filtrada, pràcticament des del servei inicial per part del Granada. L'equip no ha trigat ni dos minuts en deixar la poc habitual formació i ràpidament Petxa s'ha ubicat en el lateral dret, Bakis com a 9 i Jacobo i Bundu en els extrems, tornant a un més reconeixible 4-3-3. Els tricolor han vist com se'ls anulava un gol per fora de joc precisament del davanter turc. El partit no tenia cap tipus de control i era una constant anada i tornada a les dues àrees.

En aquest context, el Granada és molt millor equip que l'Andorra i als 9 minuts ha arribat l'1-0. José Callejón ha filtrat una passada espectacular entre central i lateral per Uzuni, i el màxim golejador de la categoria no ha tingut cap tipus de problema per desfer-se de Marc Vidal, que ha sortit malament i no ha pogut ni intentar aturar l'11 del Granada, que ha acabat marcant a porteria buida. Tres minuts després ha arribat el segon del Granada. Diego Alende s'adorm en la sortida de la pilota i Callejón li roba amb extrema facilitat. L'ex del Madrid, un altre cop, assisteix Uzuni, que torna a batre un desesperat Vidal, 2-0.

Bundu, Gil i poca cosa més
Els tricolor, avui de turquesa, han començat a carburar després dels dos cops, i passat el quart d'hora han tingut la primera gran ocasió. Una jugada, marca de la casa, de toc, toc i toc, ha acabat als peus de Bundu, que ha arribat fins la línia de fons i ha fet la passada de la mort per Hevel, que amb tot a favor per marcar, ha enviat, des de la frontal de la petita, la pilota per sobre del travesser. L'FC Andorra, que avui no tenien a Sarabia a la banqueta, han començat a bolcar el joc cap a l'extrem de Sierra Leone, que era la principal arma ofensiva al llarg d'aquest tram de partit. Les cavalcades del davanter, però, no trobaven rematador. Mentrestant, anaven passant els minuts i els locals amenaçaven al contracop. Els de Paco López, amb l'avantatge en el marcador, han cedit la pilota buscant les ràpides sortides per part dels seus davanters. En aquest context s'ha arribat al descans.

El segon acte no ha ofert massa diferències, almenys en la seva arrencada. L'únic jugador visitant amb capacitat i confiança per generar perill a partir de la zona de tres quarts continuava sent Mustapha Bundu. En la primera acció, després de fer dues bicicletes, l'atacant ha xutat amb potència tot i que sense precisió, marxant la pilota per sobre del travesser. Però qui ha estat a punt de marcar ha estat el Grabada, Mika Mármol falla un control fàcil, després d'una passada de Vidal i regala la pilota a Melendo, que xuta, però es troba amb una bona reacció del tricolor, que ben col·locat, rebutja a córner.

La rèplica de l'FC Andorra no s'ha fet esperar. Una bona combinació en la zona d'extrem dret entre Bundu i Hevel ha acabat amb una centrada, des del pic de l'àrea, del neerlandès que ha trobat l'entrada des de segona línia d'Iván Gil. El migcampista, sense oposició i amt tot de cara, ha enviat el seu cop de cap fora, massa creuat. En l'acció següento, una arriscada sortida de Vidal des de darrere, que ha regatejat dos rivals, ha servit per obrir espais i ha acabat als peus de Gil, que aquest cop ho ha provat de lluny, topant-se amb una bona estirada de Raúl. Idèntics protagonistes, només dos minuts després i amb el mateix resultat, pilota a córner. Els tricolor han mogut la banqueta i ha marxat del camp Alende per donar entrada a Aguado. Minuts més tard, l'FC Andorra ha canviat tota la banda dreta substituint Petxa i Bundu per Morer i Carlos Martínez; abans Jacobo deixava el seu lloc a Christos Almpanis, en una de les sorpreses d'avui en l'alineació inicial.

Amb els canvis, el Granada ha aconseguit recuperar, en part, el control del partit. Els locals han tornat a trepitjar l'àrea de Vidal tot i que sense la clarividència del primer temps. Malgrat això, han avisat els tricolor que massa alegries ofensives podien acabar repercutint amb un tercer gol a la contra dels locals. Per contra, Bakis continuava la seva particular guerra en la punta d'atac, caient en fora de joc en cada una de les opcions que tenia per rematar. La darrera, quan faltaven 11 minuts, quan una bona centrada d'Hevel havia trobat el cap del davanter turc. La resposta local ha arribat en una jugada d'estratègia. Una falta lateral, en la zona de tres quarts, servida per Ricard, ha trobat Puertas que de primeres, i amb Marc Vidal a sobre, ha rematat al primer toc per sobre del travesser. Aquests minuts finals del matx s'assemblaven força a l'inici, on l'intercanvi de cops ha beneficat, clarament, els locals. El marcador però, ja no s'ha mogut i el resultat final ha suposat la tercera derrota consecutiva pels del Principat.

FITXA TÈCNICA:

Granada: Raúl; Ricard, Rubio, Ignasi Miquel, Silva (Quini, 78'); Víctor Díaz (Ruiz, 65'), Melendo (Jorge Molina, 73'), Petrovic; Bryan (Perea, 65'), Callejón i Uzuni (Puertas, 65').

FC Andorra: Vidal; Bundu (Carlos Martínez, 71'), Alende (Marc Aguado, 63'), Mika Mármol, Petxa (Morer, 66'), Pampín (Valera, 76'); Jandro, Hector Hevel, Iván Gil; Bakis i Jacobo (Almpanis 66').

Gols: 1-0 Uzuni (10'), 2-0 Uzuni (13').

Àrbitre: Adrián Cordero Vega, assistit des del VAR per Víctor Areces Franco i Óliver de la Fuente Ramos. Ha amonestat a Jacobo, Ignasi Miquel, Hector Hevel, Mika Mármol, Petrovic

Estadio Nuevo los Cármenes. 12.916 espectadors.