Carregant...

Detall de notícia

  • Els joves talents andorrans van lluir en la primera jornada. (Foto: Borrufa)
  • Els carrers d'Ordino es van omplir per rebre els joves esquiadors en la cerimònia inaugural. (Foto: Borrufa)
Per Redacció, 17/01/2023 A LES 09:21

Andorra guanya una plata i dos bronzes en la primera jornada del Borrufa

Andorra la Vella.- La primera jornada de la 31a edició del Trofeu Borrufa no podia ser més profitosa per als participants andorrans, que van aconseguir una plata i dos bronzes, a banda de cinc podis. Cal recordar que en aquesta competició s'amplien fins a cinc els calaixos. Les pistes de la Portella del Mig i Les Canals d'Ordino Arcalís van acollir ahir les primeres baixades en què Ainhoa Piccino en eslàlom sub16 es va penjar l'argent al coll, amb un registre d'1' 09''90, només 45 centèsimes per darrere de la vencedora, l'holandesa Maren Anouk. El tercer lloc va ser per a l'espanyola Valeria Alvarez.

En sub14 han arribat la resta d'alegries. En el GS femení, Etna Pous va guanyar el bronze quedant per darrere de la neozelandesa Charlotte Gorman, que ha assolit l'or, i l'espanyola Mailen Roos. Per la seva part, Zoe Carretero també ha assolit el podi amb una quarta posició, mentre que Marta Torres s'ha quedat a les portes del podi amb la sisena plaça. El darrer dels metalls va ser en categoria masculina, quan Max Black va fer tercer, per darrere d'Anur Mehic, de Bòsnia i Hercegovina (Plata), i del polonès Franciszek Wieclawski, que va guanyar.

Ordino s'omple
Després de dos anys sense poder celebrar-se la cerimònia d'inauguració del Trofeu Borrufa, ahir els carrers d'Ordino es van tornar a omplir de joves esquiadors, banderes de països i aficionats animant al futur de l'esquí. L'acte va comptar amb el cònsol major del Comú d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que van destacar la importància de la competició tant per a la parròquia d’Ordino com per a Andorra, i van lloar el talent que hi havia als carrers.

Canvi de programa
A causa de les nevades que s'esperen, l'organització ha anunciat que el National Team Event, que s'havia de fer dimecres a la pista del Canaró, es realitzarà avui, a partir de les 4 de la tarda.Per contra, l'eslàlom sub14 i el supergegant sub16 es disputaran demà en lloc d'avui.