Carregant...

Detall de notícia

  • Pérez, Gallardo i Majoral durant la roda de premsa celebrada aquest matí. (Foto: Toni Grasses)
Per Redacció, 10/01/2023 A LES 18:06

El triatló d'hivern comptarà amb més de 250 atletes

Andorra la Vella.- L'Andorra Winter Triathlon, el triatló d'hivern que acollirà Sant Julià de Lòria, comptarà amb uns 250 esportistes, segons ha confirmat aquest dimarts l'organització, en roda de premsa. L'acte ha comptat amb la presència del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, així com els representants d'Ironman. El campionat se celebrarà el cap de setmana del 28 i 29 de gener. 

Gallardo ha explicat que "aquest esdeveniment internacional reforça Andorra com una de les millors destinacions per celebrar esdeveniments de primer ordre. Enguany el país tornarà a acollir grans competicions esportives internacionals. Amb aquest calendari no és d'estranyar, que cada vegada, no només hi ha més interès per part d'empreses esportives en establir els seus negocis a Andorra sinó que també augmenta la facturació dels sectors que es beneficien indirectament d'aquestes competicions".

El titular d'Economia i Empresa ha afegit que "estem orgullosos de ser considerats un país d'esports i de muntanya i que l'economia esportiva representi prop del 8% del nostre PIB quan la mitjana a Europa és del 2,2%. Sens dubte són bones oportunitats per atraure activitat econòmica". Per la seva part, Majoral ha destacat "la prova ens permetrà dinamitzar i fer créixer la parròquia al voltant del turisme esportiu a més de posicionar l'esquí de fons a La Rabassa com a referent al Pirineu".

Finalment, el director Regional d'Ironman a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, ha destacat que "l'organització ha apostat per oferir els campionats d'Europa però també el campionat francès, el francoespanyol i l'OPEN ampliant així l'accés a la prova de diferents atletes." A més a més, ha fet èmfasi en la col·laboració entre la federació francesa i l'espanyola "es convertirà en un punt de referència de col·laboració entre les dues federacions".