Detall de notícia

• Carlos Martínez remata per anotar el 0-1. (Foto: FCA)
Per Eduard Piera, 16/12/2022 A LES 23:04

L'FC Andorra tanca l'any amb un empat a Tenerife

Andorra la Vella.- L'FC Andorra ha tancat l'any 2022, de lliga, amb un empat (1-1) al camp del Tenerife. Els de Sarabia sumen quatre jornades sense guanyar amb dues derrotes i dos empats. Els tricolor es mantenen en la zona tranquil·la de la classificació, amb un total de 29 punts en 21 partits, a només tres del play-off d'ascens que marca el Granada, amb un matx menys.

Els de Sarabia no han sortit bé en el partit, i el primer tram del matx ha estat, plenament, chicharrero. Els locals, tot i no gaudir de cap ocasió clara de gol, sí que dominaven territorialment l'encontre i no permetien les ja clàssiques possessions llargues de l'FC Andorra. En aquest tram, només la valentia de Mika Mármol, tirant endavant i emportant-se la resta de la defensa ha permès trencar les ordenades línies dels de Lluís Miquel Ramis.

Però, precisament, quan menys ho mereixia l'Andorra, és quan ha trobat el camí del gol. Martí Vilà ha arribat fins a la línia de fons, després d'una precisa passada a l'espai. Allí, el lateral esquerre ha fet una centrada precisa; un autèntic caramel per qualsevol davanter. I, al segon pal, hi havia un artesà del gol com és el veteraníssim Carlos Martínez, que llençant-se en planxa ha rematat de cap per batre Soriano i fer pujar el 0-1.

Aquest fet ha provocat els nervis en les grades de l'Heliodoro Rodríguez López; cal recordar que el Tenerife està immers en una transició institucional i la darrera setmana ha canviat de president, accedint Paulino Rivero a la primera cadira de l'entitat insular. Els de Sarabia se sentien còmodes tocant i tocant, mentre la graderia, que sempre és sobirana, feia sonar música de vent. Però, un altre cop, com ha passat en el gol visitant, el local Elady ha trencat per habilitat la defensa andorrana i ha acabat batent Nico Ratti amb un espectacular xut, en el que ja promet ser un dels gols de la jornada.

El darrer tram de la primera part ha estat marcat pel gran respecte entre els dos equips. Un cop assolida, un altre cop, la igualada, cap dels dos conjunts ha volgut arriscar més del compte i s'ha arribat al final dels primers quaranta-cinc minuts amb l'1-1 després dels dos gols viscuts en la primera mitja hora.

Després del pas pels vesidors, el CD Tenerife ha tornat a sortir molt més endollat que els de Sarabia. Malgrat tot, els tricolor han sabut mantenir el tipus davant les envestides locals. No es pot obviar el poder ofensiu local, encapçalat per Enric Gallego, però amb el talent entrant de segona línia de la mà de Dauda, José Ángel, Elady o Romero. Per contra, els atacants visitants s'han vist difuminats per la defensa local. En aquests minuts, la figura de Jandro Orellana s'ha engrandit per tal de mantenir l'equilibri del seu equip.

El tècnic basc ha optat per moure la banqueta i ha donat entrada a Christos Almpanis i Rubén Bover per Hevel i Jacobo per tal de redinamitzar l'atac del seu equip. Però no ha trobat el que cercava. A més a més, als volts de la mitja hora de joc del segon acte, una lesió de Martí Vilà, que tot sol ha caigut queixant-se ostensiblement del genoll, ha obligat Sarabia a fer una reordenació de l'onze sobre el camp. Vilà i Alende han abandonat el camp en el seu lloc han entrat Aguado i Adri Vilanova. D'aquesta manera, en cas de necessitar-ho, l'Andorra podia passar a defensa de 3.

Ratti s'ha mostrat molt segur en el darrer tram del partit, i el porter argentí ha mostrat el seu bon fer, especialment en el control de les centrades laterals. Quan faltaven 10 minuts per acabar el matx, els tricolor, avui de taronja, han tingut la més clara. Una canonada de molt lluny de Jandro, amb un bot just davant del porter local, ha obligat a Soriano ha enviat a córner en una acció molt poc ortodoxa, atès que el porter tenia ja els dos genolls clavats a terra.

La rèplica local ha arribat a tres minuts pel final. Una pilota centrada al segon pal, franca per Garcés, que acabava d'entrar, ha acabat en no res després que s'hagi destorbat amb un company d'equip. Els tricolor han acabat el partit de la manera que no estan acostumats, defensant molt a prop de la seva àrea. Bundu, que ha entrat en els darrers minuts ha estat la darrera bala ofensiva que s'ha jugat Eder Sarabia. Ratti i Altimira, ja en els darrers tres minuts, han tingut dues intervencions clau per tal d'evitar el gol que donés el triomf als locals, que amb una ordenada pressió, no concedien cap opció al contracop per tornar tot just després a la càrrega. I amb aquest context s'ha arribat al final del matx, amb un nou empat per als dos equips, que ja van fer taules, contra Villarreal B i Leganés, respectivament.

FITXA TÈCNICA

Tenerife:
Soriano; Nacho (Buñuel, 70'), Mellot, Sipcic, Sergio González; Elady (Appiah, 85'), Aitor Sanz (Alonso, 70'), Dauda (Shashoua, 77'), José Ángel; Romero (Garcés, 70') i Enric Gallego.

FC Andorra: Ratti; Alti, Mika Mármol, Alende (Adri Vilanova, 72'), Vilà (Aguado, 72'); Jandro, Hevel (Bover, 62'), Molina, Valera (Bundu, 84'), Carlos Martínez i Jacobo (Almpanis, 62').

Gols: 0-1 Carlos Martínez (13'), 1-1 Elady (31').

Àrbitre: David Gálvez Rascón, assistit per Gorla Sagués Oscaz i Iñaki Vicandi Garrido. Ha amonestat a Vilà, Aitor Sanz, Hevel, Nacho.

Heliodoro Rodríguez López. 8.697 espectadors.