• Eloy Gila realitza un desplaçament durant el derbi colomenc. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 13/12/2022 A LES 09:33

L'enèsima resurrecció del Sant Julià

Andorra la Vella.- Allò que semblava impossible ha passat. Després d'estar contra les cordes i no poder presentar-se la jornada anterior, la UE Sant Julià ha ressorgit de les mateixes cendres tal com l'au de fènix i en un duel vital per intentar escapar de la zona de descens va aconseguir un triomf que ni els més optimistes esperaven. Els lauredians es van imposar per 2-3 a l'Ordino capgirant el resultat en només dos minuts. El partit havia començat de cara per als verds, diumenge de taronja, i Zoltan va avançar-los en el marcador als 11 minuts; abans del descans però, els ordinencs ja havien donat la volta al partit. Quan res feia presagiar un canvi de tendència, entre el 79 i el 81, dos cops d'orgull de la UE Sant Julià van valdre per situar el 2-3 en el marcador i somniar, malgrat tot, amb la permanència. Tant en aquest matx, com en tota la resta de la jornada, es va guardar un respectuós minut de silenci en memòria de qui fou Víctor Santos, expresident de la Federació Andorrana de Futbol.

Pel que fa a la lluita per la zona alta, els quatre equips implicats en la lluita pel títol s'enfrontaven entre si amb un doble derbi, escaldenc i colomenc. En aquest últim, l'FC Santa Coloma va demostrar que ja es troba plenament greixat i en un gran moment de forma i no va donar cap opció a la UE. Els de Dimitry Cheryshev van sentenciar el partit en els primers 5 minuts de joc. Eloy Gila, que no para de rendibilitzar el seu fitxatge a base de gols, i Carles Coto, des del punt de penal, van situar el 2-0. El tercer gol per als que diumenge actuaven com a locals el va anotar el mateix Gila, a 8 minuts per la conclusió del matx. Amb la victòria i les tauels en l'altre matx, els de Cheryshev ja són segons, a només un punt del líder i acumulen 5 victòries consecutives.s Per contra els de Boris Antón baixen fins al quart lloc i queden a 6 punts de la primera posició.

Tampoc va decebre el derbi escaldenc entre l'actual primer classificat, l'Atlètic Escaldes, i el vigent campió, l'Inter. Va ser un matx marcat pel respecte entre dos dels equips més sòlids de la competició, i que es va convertir en un vaivé emocional, especialment en el darrer quart d'hora de partit. La primera part es va resoldre amb el solitari gol d'Àlex Martínez, quan només s'havien jugat nou minuts de joc. Més de cara es posava l'encontre pels de Bessone, quan Bolívar va tornar a batre Adrià Muñoz quan faltaven 16 minuts pel final. Però aquest cop, en lloc de noquejar els d'Otger Canals els va revifar amb força inusitada, i en dos cops de talent, Sascha i Agüero, aquest últim en el darrer minut de l'afegit, va aconseguir empatar (2-2) i mantenir la ratxa de partits sense perdre per part dels tricampions, d'ençà de la destitució de Juan Velasco, que ja s'allarguen fins a 8.

La jornada es va completar amb un duel en plena lluita per la permanència; el que va enfrontar la Penya Encarnada i l'Engordany. El matx es va resoldre amb empat a un gol. No obstant això, el més rellevant, segons ha informat RTVA, és que els blanc i negres estan immersos en una crisi institucional a causa d'un problema burocràtic i que els podria provocar la pèrdua dels darrers partits abans de l'obertura del mercat d'hivern. En cas de confirmar-se aquest punt, els escaldencs podrien baixar fins a la darrera posició i caldria veure les sancions que aquest fet podrien comportar-los.