Carregant...

Detall de notícia

  • Joan Verdú s'ha vist obligat a reorientar la preparació de la temporada. (Foto: FAE)
Per Redacció, 21/11/2022 A LES 14:30

Joan Verdú reorienta la preparació per a la temporada

Andorra la Vella.- Joan Verdú ha hagut de reorientar la preparació per a la temporada, una vegada, més per culpa de les condicions de neu que hi ha a Europa. L’equip s’ha desplaçat als Estats Units per entrenar a Copper Mountain fins al 2 de desembre.

Després de la cancel·lació de la prova de la copa del món de Lech, l’equip de Verdú ja va adaptar la seva planificació. Es va allargar l’estada de velocitat a Saas Fee i després es va preveure un segon bloc a Zinal, però finalment les dolentes condicions de la neu i les pistes per a uns bons entrenaments de qualitat han obligat a prendre la decisió de canviar el rumb. Així, l’equip s’ha desplaçat als Estats Units per fer un bloc d’entrenaments de supergegant i gegant fins al 2 de desembre. L’esquiador no té previst realitzar cap cursa durant aquesta estada, sinó dedicar els esforços a entrenar en les millors condicions possibles.

El calendari de curses, per tant, es manté com estava a Europa. El 6 i 7 de desembre competirà a les copes d’Europa de supergegant de Santa Caterina (Itàlia), mentre que el dia 10 disputarà la copa del món de gegant de Val d’Isère (Val d’Isère) i els dies 18 i 19 les dues copes del món de gegant d’Alta Badia (Itàlia) i, després del Nadal, el 7 de gener la copa del món de gegant d’Adelboden (Suïssa).

Jornada de reciclatge de delegats tècnics FAE i RFEDI a Andorra
D'altra banda, des de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) s'ha informat que el passat cap de setmana Andorra va acollir una intensa jornada de reciclatge dirigida als delegats tècnics de la FAE i de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI). L’acte va comptar amb una alta participació, amb 40 delegats de la RFEDI i vint delegats andorrans, a més de Quique Díaz, delegat FIS al sud d’Europa, i Janez Flerez, de la FIS. Durant la jornada, celebrada el passat dissabte, es van plantejar diferents temes com una actualització de reglaments, anàlisi d’incidències de l’any passat i fer una repassada de totes les novetats FIS pel que fa a la reglamentació de la temporada 22-23.
Igualment, a l’acte va participar Àlex Bercianos, director del circuit de gel del Pas de la Casa, per explicar el funcionament, reglament i preparació de les G.Sèries.