Carregant...

Detall de notícia

  • Llovet captura un rebot. (Foto: BCA)
Per Eduard Piera, 20/11/2022 A LES 20:51

El MoraBanc guanya i es consolida en el coliderat de la LEB Or

Andorra la Vella.- El MoraBanc Andorra no s'ha deixat sorprendre en la visita a la pista, sempre complicada, del Juaristi ISB i han passat per sobre dels bascos (70-97). Amb aquest triomf, els tricolor es consoliden com a líders de la LEB Or, empatats amb el Zunder Palència, el Movistar Estudiantes i el Força Lleida, amb idèntics guarismes (7-1). Amb les baixes de Tobias Borg, Rafa Luz i Marian Maric, i el debut de Josep Pérez, el MoraBanc ha demostrat ser un equip molt més coral.

Lezkano ha format d'inici amb Micah Speight al timó, Johnny Dee i Alexis Bartolomé com a exteriors i Andric i Llovet ocupant les posicions a prop de la pintura. Els visitants han tingut un inici dubitatiu, fins que Dee i Bartolomé, amb tres triples, han establert un primer màxim avantatge (9-15). L'entrada de Felipe dos Anjos ha servit per consolidar l'avantatge i sengles cistelles del pivot i Juan Rubio, combinat amb dues bones defenses han servit a l'equip per completar els 10 primers minuts amb +8 d'avantatge (13-21).

L'arrencada del segon període ha estat terriblement feliç per al MoraBanc, que han aconseguit un parcial de 8-0 per situar-se 13-29. El Juaristi ha reaccionat i del 20-33 que s'havia arribat amb una cistella de Juan Rubio, i ha endossat un parcial de 6-0 (26-33) fet que ha obligat a Lezkano a aturar el matx. Els andorrans han reaccionat bé al temps port i han obtingut un parcial de 0-5 amb un triple de Barolomé i una cistella d'Andric. La diferència s'ha consolidat i s'ha arribat al descans amb un avantatge de 12 punts per al MoraBanc (32-44).

Només tornar dels vestidors, nou parcial de 0-5 per als de Lezkano, amb una nova cistella d'Andric i un triple de Dee, deixant ja un avantatge que fregava els vint punts (32-49). En aquest tercer temps ha estat el moment escollit per Micah Speight per obrir el pot de les essències. El base nordamericà ha decidit trencar el partit amb un festival de punts i assistències del que s'han beneficiat, especialment, els jugadors interiors com Llovet o dos Anjos. La renta no ha deixat de créixer fins als +21 (48-69).

El darrer parcial ha servit perquè tota la rotació de l'equip pogués participar de la important victòria. Juan Rubio, Alexis Bartolomé, Thomas Schreiner... tots els jugadors han enfilat en un moment o altre el camí a la cistella. Precisament una triple de Rubio ha servit per donar 30 punts d'avantatge (57-87). El Juaristi ha intentat reduir les diferències, i finalment, el matx ha acabat 70-97. Partit solvent dels de Lezkano que s'emporten, d'aquesta manera, el triomf en una de les pistes més complicades. A més a més, fins a 6 jugadors s'han situat per sobre els 10 punts, entre els quals han destacat Alexis Bartolomé amb 15 i Jhonny Dee amb 16. El de Lezkano arriben en plena forma al crucial partit del divendres vinent, on el Força Lleida visitarà el Poliesportiu.


Parcials: 13-21, 19-23, 16-25, 22-28.