Detall de notícia

• Iker Álvarez atura una de les rematades d'Àustria. (Foto: FAF)
Per Eduard Piera, 16/11/2022 A LES 22:34

Andorra planta cara a Àustria i cau per la mínima

Màlaga.- Bona posada en escena d'Andorra contra la selecció número 32 del món, com és Àustria. Koldo Álvarez de Eulate ha arriscat i ha apostat en el centre de la defensa pel debutant Joel Guillén, que feia funcions de Marc Vales, qui avui ha començat el partit des de la banqueta. Una altra de les sorpreses de l'alineació d'avui ha estat veure Berto Rosas fora de l'onze inicial, després de les bones actuacions en partits anteriors.

Andorra ha sortit molt ben plantada sobre la gespa de la Rosaleda, amb un bon entramant defensiu que ha posat les coses molt difícils a Àustria. Els centreeuropeus, que han gaudit en el primer tram de partit de possessions superiors al 70% no trobaven la manera d'arribar a la porteria defensada per Iker Álvarez de Eulate. Així doncs, la més clara d'aquest tram de partit ha estat un doble xut, el primer de falta, des de la fronta del jugador del Bayern de Munich, Sabitzer, que s'ha estavellat les dues vegades contra la tanca defensiva.

Només en una ocasió els blancs han pogut trencar la teranyina plantejada per Koldo Álvarez de Eulate. Als volts de la mitja hora de joc, Sabitzer ha desbordat en banda, per situar una bona centra que Kaintz ha rematat de cap, però la pilota s'ha acabat estavellant contra el travesser. Sense cap altre sobresalt, el partit ha arribat al descans, amb el resultat inicial, empat a zero.

La segona part ha ofert un panorama completament diferent i ha emergit la figura d'Iker Álvarez de Eulate. Àustria ha sortit a guanyar el partit des de la represa, però una vegada i una altra, els centre europeus s'han topat amb l'entramat defensiu andorrà, liderat pel porter del Villarreal B. Per tal de tombar el matx, el seleccionador austríac ha realitzat fins a cinc canvis en el descans, entrant alguns dels jugadors més destacats com és el cas del davanter Marko Arnautovic.

Precisament ha estat Arnautovic qui ha aconseguit trencar la muralla defensiva quan ja només faltaven quatre minuts per acabar el matx (0-1). Abans, Koldo havia donat l'alternativa a Izan i Eric Vales, que d'aquesta manera han debutat oficialment amb la selecció nacional. També ha jugat Viladot, cridat a darrera hora per substituir de Pablos. Malgrat la derrota, Andorra ha tornat a demostrar que és capaç de competir contra qualsevol rival, venent molt cara la derrota.

FITXA TÈCNICA

Andorra: Iker Alvarez; Chus Rubio (Viladot, 87'), Guillé, Alavedra, Max Llovera, Marc Garcia; Marc Rebés (Eric Vales, 67'), Marcio Vieira (Reyes, 87'), Cervós (Jordi Rubio, 87'); Àlex Martínez(Izan, 76') i Cucu (Berto Rosas, 61').

Àustria: Schlager (Hedl, 46'); Mwene (Weiman, 46'), Trauner, Posch, Wöber (Alaba, 67'); Sabitzer, X. Schlager (Adamu, 46'), Grillitsch, Prass (Baumgartner, 46'), Kainz; i Gregoristch (Arnautovic, 46').

Gols: 0-1 Arnautovic (86')

Àrbitre: José Luís Munuera Montero. Assistit per Íñigo Prieto i Diego Barbero; com a quart àrbitre Mario Melero López, tots ells espanyols. Ha amonestat a Max Llover i Berto Rosas.