Carregant...

Detall de notícia

  • Maria Bonell Gonzàlez amb la seva mare abans de començar la conferència. (Foto: Comú Sant Julià)
  • La sala de plens del comú de Sant Julià, on s'ha celebrat la conferència d'avui. (Foto: Comú Sant Julià)
  • Irineu Esteve i Maria Bonell Gonzàlez, amb les seves famílies, durant la conferència. (Foto: Comú Sant Julià)
  • La ministra d'Esports, Sílvia Riva, i el secretari d'estat, Justo Ruiz, han presenciat la conferència. (Foto: Comú Sant Julià)
Per Redacció, 11/11/2022 A LES 19:37

El difícil repte de compaginar esports i família

Sant Julià de Lòria.- L'edifici del comú de Sant Julià de Lòria ha acollit, aquesta tarda, la conferència 'Convivència Familiar i Esport d'elit'. Cal recordar que aquesta s'emmarca dins el cicle de conferències de tardor i que s'hauria de fer al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, però que a causa de l'incendi que va patir aquesta setmana, es troba inutilitzat.

L'acte ha anat a càrrec de la gimnasta Maria Bonell Gonzàlez i d'Irineu Esteve. Bonell qui els darrers quatre anys ha estat al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès. "No és fàcil, sobretot al principi. Quan hi vaig anar per primer cop, era de les esportistes més joves que hi havia, i l'adaptació em va costar una mica" recorda Bonell. A més a més, explica que "durant els anys que he estat al CAR, no he tingut sort i he tingut diverses fractures que no m'han permès demsotrar tot el que he après i he millorat".

La gimnasta ha detallat també que "aquest any he canviat les dinàmiques i començo una nova etapa fora del CAR i a la Universitat". Pel que fa als reptes d'aquesta temporada ha afegit que "de moment, encara no hi ha les competicions marcades al calendari per a la temporada que ve, que comença al març. Però, el que vull, és demostrar tot el que soc capaç de fer i que per les lesions, els darrers anys no he pogut mostrar".

Per la seva part, Esteve ha declarat que "jo he tingut la sort que els meus pares sempre m'han donat suport i ho hem pogut compaginar tot sempre". A més a més, ha afegit que "sí que és cert que quan ets fora tens una certa enyorança, però per sort vaig tenir sempre un bon grup per poder fer pinya". L'esquiador ha declarat que "em segueix un grup bastant gran de persones, i al principi em va costar, però ara ja ho gaudeixo". Ha acabat per dir que "hi ha moments de tensió, perquè hi ha vegades que no tots pensem igual. Però sempre ho hem acabat resolent".

En clau esportiva, el fondista ha dit que "jo sempre he dit que cap als 29 ho deixaria. Però fins llavors encara tenim projecció i lluitarem per estar endavant a la Copa del Món". Esteve ha recordat que "quan vam començar, sortíem de zero, i van ser uns anys una mica complicats" però ha afegit que "arran dels resultats, la FAE va fer un pas endavant i ens va ajudar moltíssim; també des del comú de Sant Julià, i ara sembla que el projecte segueix endavant" i ha apuntat en Quim Grioche i la Gina del Rio com al futur de l'esquí de fons del país.