• Àlex Rins durant la cursa d'ahir. (Foto: )
Per Redacció, 07/11/2022 A LES 11:29

Àlex Rins tanca amb victòria un mundial amb marcat accent andorrà

Andorra la Vella.- El mundial de Moto GP va abaixar ahir el teló a la localitat valenciana de Xest, al Circuit Ricardo Tormo. I ho va fer amb el triomf d'un dels pilots residents al Principat, Àlex Rins. D'aquesta manera, l'equip Suzuki, del que formaven part els residens Joan Mir i el mateix Rins, s'acomiada del certament de la millor manera. Cal recordar que les motos blaves no estaran la temporada vinent a la graella de sortida del Mundial. Amb aquesta victòria, Rins finaltiza setè en la classificació general del Mundial, aconseguint un total de 173 punts. El seu company d'equip, i excampió del món, Joan Mir, ha acabat en quinzena posició.

No van tenir tanta sort els germans Espargaró, ja que ambdós van haver d'abandonar la cursa; l'Aleix a la volta 24 i en Pol a la 23. Malgrat que el tram final no ha estat bo per al d'Aprilia, Aleix Espargaró ha estat en molts moments lluitant pel títol de campió del món. No obstant això, i després de no sumar ahir, ha acabat caient fins la quarta posició en veure's superat per Enea Bastianini. En Pol, que no ha tingut el seu millor any en el comiat amb Honda i abans de saltar a KTM, ha finalitzat en 16a posició final.

El títol mundial va acabar amb mans de l'italià Pecco Bagnaia que, amb la tercera posició de Bastianini, va demostrar que Itàlia ha trobat el camí per tenir nous campions del món després de Valentino Rossi, prenen el relleu d'Espanya com a gran dominador de la competició més important del motociclisme de velocitat.