Carregant...

Detall de notícia

  • L'expedició en el moment d'emprendre el viatge a Kuwait. (Foto: WHG)
Per Eduard Piera, 06/11/2022 A LES 17:42

L'exòtic debut de l'hoquei gel femení

Andorra la Vella.- L'equip nacional d'hoquei gel femení farà la seva estrena dissabte. A diferència del que qualsevol persona pot imaginar, no ho faran ni a Andorra ni en cap altre país de tradició d'aquest esport. Ni tan sols de fred, neu i glaç. Ho farà a Kuwait, enmig de la península aràbiga, i en la primera edició de la Development Cup femenina i contra la selecció dels Emirats Àrabs.

La travessia de l'equip nacional femení, per arribar a Al-Kuwait, la capital de l'emirat, no ha estat pas fàcil. L'equip havia nascut feia pocs mesos, i només s'entrenava quan al mes de juliol els va arribar la invitació per tal de participar en aquesta primera edició d'una competició internacional. "Quan ens ho van proposar, ens va fer molta il·lusió, però calia activar tota la logística per poder arribar-hi. Feia falta molts diners" recorda la capitana de l'equip, la Núria Samaniego.

L'època en poder demanar subvencions al ministeri d'Esports ja estava tancada. Per tant, les jugadores van haver d'aguditzar l'enginy per tal de poder recaptar fons i poder viatjar a Kuwait i estrenar-se, per la porta gran. Paneres, donatius, una parada a la fira de Canillo i, finalment una operació de micro mecenatge van servir perquè les jugadores recaptessin els fons necessaris per tal de poder emprendre l'exòtica aventura.

"És la nostra presentació a nivell internacional, i al cap i a la fi, representem el país. No podíem presentar-nos amb una sabata i una espardenya" explica Samaniego tot explicant que s'ha realitzat uniformes per tota l'expedició. Avui, quatre mesos després que comences tota l'aventura, les jugadores alterant a la pista de gel kuwaitià, en la primera participació de l'equip nacional femení d'hoquei gel. "Debutarem, però la nostra intenció és que això serveixi d'impuls per a l'esport femení en general i l'hoquei gel en particular" explica la capitana.

Amb ella, l'expedició es complementa amb les porteres Axelle Courcol i Marina Mallen, i les jugadores Lola Lothoré, Txell Barniol, Vanessa Martins, Hélène Floriach, Alèxia Ratés, Inna Novoasartova, Alba Tresens, Arrate Enes, Raquel Macías, Lola Garcua, Adriana Sendino, Beatriz Candel, Estela Sancho i Holly Moore. Mentre que l'equip tècnic es compon per l'entrenador David Vallecillo, el team leader Nacho Garcia, el seu assistint Roger Corral i el responsable de material Albert Boladeres.