Carregant...

Detall de notícia

  • La UE Sant Julià va caure golejada contra l'Atlètic Escaldes. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 02/11/2022 A LES 20:00

Situació límit a la UE Sant Julià

Andorra la Vella.- Després de la dimissió de l'entrenador Albert Gómez, la situació a la UE Sant Julià està sent ja insostenible. En l'entrenament d'avui, només nou jugadors s'han presentat a l'entrenament, però tan sols un disposat a entrenar. Sense vistes de contractació d'un nou entrenador, l'administrador del club, Pepe Amengual serà qui s'asseurà a la banqueta el diumenge. Pel partit de la propera jornada, els lauredians tenen un altre hàndicap, doncs diversos jugadors complirien el cinquè partit a la Lliga i no podrien canviar d'equip, en el si de la mateixa Lliga Multisegur.

Alguns jugadors, que han volgut mantenir-se en l'anonimat per por a represàlies han explicat a ANA Esports que "la situació és insostenible. Estem entrenant amb vuit pilotes i el diumenge passat, per exemple no teníem res dins la farmaciola que ha de servir per preparar el partit i atendre'ns en cas que ens lesionem jugant". Des de l'Associació de Jugadors d'Andorra han indicat que si algun jugador fa una denúncia pública, com va ser el cas de Jorge Santos, estarien al costat dels implicats.

Malgrat les reunions que es van produir al llarg de la passada setmana, i que algun dels implicats ha cobrat alguna part del setembre, la gran part de la plantilla continua sense cobrar la segona i la tercera mensualitat. Els 20 dies del mes d'agost sí que s'haurien pagat. El que sí que ha complert l'equip lauredià és amb l'allotjament i la manutenció als jugadors que se'ls va comprometre aquestes variables com a part del seu sou. No obstant això, la part de cobrament en diners, tampoc l'han rebut.s va comprometre aquestes variables com a part del seu seu. No obstant això, la part de cobrament en diners, tampoc l'han rebut.


Sense llicència UEFA
Una de les causes principals del problema és la no arribada de nous patrocinadors, que s'esperaven quan es va començar la confecció de la plantilla. En aquest sentit, cal recordar que la UE Sant Julià ja va perdre, en acabar el 2021, la llicència UEFA, a causa de deutes. En aquest sentit, cal recordar que per tal que els clubs puguin tenir aquesta llicència cal que, a 31 de desembre, estiguin tots els deutes liquidats. 

Quant a la normativa que regeix la Lliga Multisegur, cal tenir en compte que hi ha una data clau: 28 de febrer. Aquest és el límit marcat perquè els equips hagin liquidat els deutes amb els seus jugadors i no incorrin en possibles sancions administratives. 

Precisament, per aquest motiu, alguns jugadors han explicat que l'entitat laurediana els hi ha ofert pagarés amb venciment a finals de febrer. Una maniobra que s'ajustaria dins la normativa que marca la Lliga, però que als jugadors que no han cobrat, a curt termini no els resol la seva situació.