Carregant...

Detall de notícia

  • Joan Verdú, durant la seva estada a Nova Zelanda. (Foto: FAE)
Per Eduard Piera, 15/11/2022 A LES 13:21

Joan Verdú: 'Aquesta temporada hem fet un pas endavant'

Andorra la Vella.- Joan Verdú va arrencar la temporada a Solden. L'esquiador, malgrat completar una gran primera mànega, va caure en la segona. No obstant això, va demostrar que té nivell per estar entre els millors, en una temporada que apunta a ser la seva consolidació en l'elit de l'esquí mundial amb cites com les finals de la Copa del Món de Soldeu o el Mundial de Courchevel.

Després de la primera cursa, com es troba físicament?
Estic molt bé. Em sento molt ben preparat. M'hagués agradat tornar de Solden amb un bon sabor de boca en la segona mànega, però ens hem de quedar amb la part positiva. Vam esquiar a molt bon nivell i estava ben preparat per la cursa després de fer una bona pretemporada.

Va fer una pretemporada diferent, anant a Nova Zelanda. Com la valora?
Sens dubte, tant en aquesta pretemporada com en la temporada hem fet un pas endavant. He pogut esquiar des de l'estiu en molt bones condicions, i he entrenat amb l'equip de Noruega, i he tingut molt bones referències. Sens dubte que ha estat molt positiva.

Quin material ha canviat per aquesta temporada?
El material d'esquí, al final, és una evolució constant. Les marques innoven i els esquiadors busquem la configuració que més s'adapta al nostre estil. Enguany, tinc un model similar al que tenia la temporada passada, però sí que és cert que té una mica més de duresa; després de provar-lo tot l'estiu m'hi sento molt còmode.

Com és la sintonia amb el nou entrenador, Juan Lago?
Molt bona! Tant ell com la resta de l'equip amb que treballem estan molt pendents de tot per tal que les condicions sempre siguin les ideals. A més a més, també compto amb un nou skiman i el preparador físic, pràcticament, sempre està amb mi i ho podem cuidar tot al mil·límetre.

Aquest any, també ha fitxat per 'The Agency'. Perquè?
En el nivell en el que estem i sobretot en el que volem arribar, necessito comptar amb professionals que em puguin assessorar en tots els àmbits. Per això vam decidir fer aquest pas i entrar a The Agency. Jo sol no ho podia fer tot, i ara, d'aquesta manera, em puc centrar únicament en esquiar.

Què en pensa del CTEO?
Jo estic encantat de poder entrenar allí. Té pràcticament tots els serveis que necessitem els esportistes. N'he fet ús de la preparació física, l'alimentació, ara també la fisioteràpia... És molt positiu tenir tots aquests serveis integrats en un lloc i que hi poguem coincidir tots els esportistes del país.

A banda de les finals a Soldeu, quins altres objectius es marca aquesta temporada?
El primer, i molt important, era arribar a molt bon nivell. A partir d'aquí poder-me consolidar en el top30 de la Copa del Món i estic segur que podrem fer alguna molt bona segona mànega. També serà important els Mundials de Courchevel on particiapré en super gegant i gegant, on segur que ho podrem fer molt bé. I evidentment les finals a casa, que són un treball de constància i de molts mesos.

A què atribeuix el pas endavant de la darrera temporada?
És força fàcil de resumir. Vaig patir lesions importants al genoll i a la tíbia que no m'havien deixat competir amb normalitat. A partir d'aquí, la recuperació ha estat un procés lent i haver de començar un altre cop a pujar des de vaig i guanyar dorsals. Tot va cuallar la temporada passada, en que no tenia molèsties, vaig poder fer una pretemporada normal i vaig anar agafant confiança. Així van arribar els resultats i vam poder començar a guanyar.