Carregant...

Detall de notícia

  • Cande Moreno durant aquesta passada pretemporada. (Foto: FAE)
Per Eduard Piera, 24/11/2022 A LES 12:34

Cande Moreno: 'Aquest estiu he pogut fer una pretemporada normal. Sense dolor a l'esquena'

Andorra la Vella.- La temporada oficial de Cande Moreno començarà més tard del previst, a causa de la cancelació de la prova de Cervino. Moreno, que és la millor esquiadora de la Federació Andorrana, afronta un curs 22/23 havent pogut treballar bé durant els mesos d'estiu i que serà el seu primer pas en la consolidació en les proves de la Copa del Món:

Com està de la lesió a l'esquena?
Molt milor!. He de seguir cuidant-la i anant en compte, especialment tenir màxima cura durant els viatges, però estic molt millor.

Com ha estat la seva pretemporada?
Per primer cop en diversos anys, he pogut fer una pretemporada sencera. Fent les càrregues d'entrenament físic necessàries, entrenant bé, fent els estatges sencers... He pogut treballar sense tenir les molèsties a l'esquena i fer tots els entrenaments que necessitava per tal d'arribar al 100%.

Li canvia la preparació la cancelació de Cervino?
En certa manera, em pot ajudar. Perquè la següent prova és força més endavant, amb el que tinc un mes més de marge per tal de poder entrenar i millorar a nivell tècnic, ja en pista.

En quines disciplines competirà?
Em centraré sobretot en les dues disciplines de velocitat: descens i supergegant. No onstant això, en funció de com vagi la temporada pot ser que faci algun gegant a nivell FIS, però res a nivell de Copa d'Europa ni de Copa del Món. 

Quin objectiu es marca aquesta temporada?
No vull concretar massa, perquè no disposo de referències respecte les altres esquiadores en Copa del Món. L'any passat, en la cursa que vaig fer vaig acabar en 40a posició, per tant això, poder estar entre les 30 o les 40 millors, estaria bé. Però tenint en compte que no tinc experiència en el circuit. Pel que fa a la Cop d'Europa, el top 15 seria ideal.

A llarg termini, quins reptes es marca?
Aquesta és una temporada per conèixer bé el circuit. Hem traçat aquesta direcció. I l'objectiu que ens marquem és que, en dos o tres anys, un cop haguem adquirit aquesta experiència en Copa del Món, ja marquem uns resultats més ambiciosos.

És una pressió afegida ser la millor esquiadora del país?
No és una pressió, és un orgull representar Andorra. A banda, com que som poquets, estem bastant habituats a ser els únics en les nostres disciplines. Jo sempre intento donar el meu 100%, i tenir la consciència tranquil·la sabent que he donat tot el que tenia dins.

Quina importància té el CTEO en la preparació d'enguany?
Per a nosaltres, els esquiadors, és una eina molt important, especialment en els mesos d'estiu, on podem fer-hi una part important de la preparació física. La resta de temps, estem fora. Però per als esportistes que hi han de passar moltes hores, és molt positiu comptar amb un centre on ho tinguis tot allí sense haver de desplaçar-te.