Carregant...

Detall de notícia

  • García Aguado durant la conferència d'aquesta tarda. (Foto: E. P.)
  • Majoral i García Aguado conversant abans de començar la conferència. (Foto: E. P.)
  • L'exwaterpolista preparant la seva xerrada. (Foto: E. P.)
  • Gemma Rius fent la presentació de García Aguado. (Foto: E. P.)
  • Una representant del Projecte Vida i García Aguado aquesta tarda al CCCL. (Foto: E. P.)
  • El conferenciant Pedro García Aguado. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 24/10/2022 A LES 20:21

Garcia Aguado parla 'del viatge de vida' que va travessar

Sant Julià de Lòria.- El Centre Cultural i de Congressos Lauredià ha estat aquesta vesprada l'escenari d'una de les conferències més esperades del cicle de tardor, la de l'exjugador de waterpolo de la selecció espanyola Pedro García Aguado. "Parlarem de què hi ha l'endemà que deixes l'esport, aquest salt al buit amb què es troben els esportistes, però també moltes altres persones" ha dit l'exesportista. García Aguado ha afegit també que "com superar les addiccions, els estigmes que queden, i que jo he viscut en primera persona i he pogut superar formen part d'aquest viatge que explico".

Cal tenir en compte que, un cop superats els seus problemes, García Aguado ha exercit com a coach i mentor. "L'esport d'elit m'ha ajudat a gestionar situacions complicades sota pressió; a prendre decisions en pocs moments. Perquè al final, quan tu tens la darrera possessió en una final, i la falles, no pots buscar excuses" ha dit l'exjugador. A més a més, ha afegit que "quan estàs davant d'una persona que està al límit, no pots equivocar-te; sigui encarar-lo directament o buscar la part més emocional i gestionar-ho". Cal tenir en compte que García Aguado va exercir durant set temporades com a coach en el programa de Cuatro 'Hermano Mayor'.

La presentació del waterpolista ha anat a càrrec de Gemma Rius, amb qui van competir equip en el Club Natació Terrassa. "El Toto, com el coneixem nosaltres, els seus companys, és una persona que ha hagut de superar un doble problema; d'una banda la seva addicció i de l'altra l'estigma posterior que han de patir les persones". En aquest sentit, la conferència d'avui tenia el suport del Projecte Vida, entitat que recapta fons per ajudar a les persones que tenen problemes d'addiccions.

L'experiència de la selecció
García Aguado ha parlat també de la seva experiència en la selecció nacional espanyola de waterpolo, recentment d'actualitat gràcies a la pel·lícula 42 segundos. En el film, es veuen els entrenaments que el combinat va fer a Andorra sota les ordre de Matutinovic. "M'agrada molt el país; d'ençà d'aquests entrenaments jo he tornat diverses vegades al país perquè és espectacular;el païsatge, les instal·lacions... i segur que tornaré a venir".