• Christos controla la pilota pressionat per Álvaro. (Foto: FCA)
Per Eduard Piera, 25/09/2022 A LES 20:35

Bakis salva un punt al Carlos Belmonte en temps afegit

Albacete.- Punt de lluita i fe el que ha aconseguit aquesta tarda l'FC Andorra al Carlos Belmonte d'Albacete. Els d'Eder Sarabia han jugat amb 10 més d'una hora i han anat per darrere del marcador des de l'arrencada de la segona part. No obstant això, els tricolor no han perdut la cara al partit i un altre cop els nouvinguts Bakis i Bundu han acabat sent decisius entrant des de la banqueta.

Els primers minuts de joc han estat, se'ns dubte d'aclimatació. El sòl del Carlos Belmonte estava completament ple d'aigua a causa de la forta pluja que queia sobre la ciutat castellano-manxega, fet que ha provocat moltes faltes i constants imprecisions entre els dos equips. No obstant això, els locals són qui millor s'han sabut adaptar en aquest context de partit i abans de la mitja hora de joc han tingut una bona ocasió en les botes de Fuster, que la defensa tricolor ha aconseguit rebutjar ja sota pals.

El partit ha canviat als 26 minuts de joc quan Carlos Martínez ha vist la targeta vermella directa. El capità de l'Andorra ha fet un control massa llarg en una conducció, i, en adonar-se'n, s'ha llençat a terra per intentar no perdre la pilota. A causa de la quantitat de pluja caiguda sobre el camp, Martínez ha sortit disparat, tot relliscant sobre la gespa, impactant amb molta violència contra el lateral dret local, Álvaro. L'àrbitre no ho ha dubtat ni un moment i ha expulsat el tricolor deixant l'FC Andorra amb 10 jugadors quan restava més d'una hora de partit.

Amb 10 jugadors sobre el terreny de joc, els d'Eder Sarabia s'han vist obligats a cedir la iniciativa a l'Albacete, una manera de jugar en la qual no estan habituats. Possessons molt més curtes davant la forta pressió dels locals i Sarabia molt berviós a la banda, donant instruccions de manera constant. Els tricolor, però, han sabut aguantar bé les escomeses dels blancs i han aconseguit arribar al descans sense encaixar cap gol.

El segon acte ha arrencat exactament igual que ha acabat el primer: amb un Albacete dominant i l'FC Andorra intentant aturar les envestides dels locals. En aquest context, una paret entre Juanma i Dubasin a la frontal de l'àrea ha acabat amb una topada entre aquest últim i Alende, que l'àrbitre ha castigat com a penal; corria el minut 50 de joc. Els jugadors visitants han protestat molt l'acció, però la repetició ha demostrat que el central tricolor sí que ha impactat contra la cama del local. Maikel mesa ha estat l'encarregat de transformar el llançament des dels 11 metres xutant ras, contra el pal dret de la porteria de Lizoain, que s'ha vençut cap a l'altra banda; 1-0 amb gairebé tota la segona part per jugar.

Sarabia ha mogut la banqueta, i al canvi de Bakis per Christos fet al descans, si han sumat les entrades d'Alti i Pastor per Casadesús i Varela al quart d'hora de la segona part. Amb els canvis, els tricolor, de mica en mica s'han anat fent amb el control del partit. Per contra, l'Albacete, amb un jugador més i el marcador a favor, s'ha anat relaxant i ha anat cedint la iniciativa, esperant que anés passant els minuts. I a l'equip d'Eder Sarabia no li pots donar la pilota perquè ha demostrat, sobradament, que no refusen la responsabilitat, encara que sigui en inferioritat numèrica. En el darrer tram del partit han entrat al camp Pampín i Bundu, i l'ex de l'Anderlecht ha estat decisiu.

Quan estava ja el partit en el temps afegit, i amb l'Andorra bolcat sobre la porteria de l'Albacete, Hector Hevel ha penjat una pilota d'esquerra a dreta, al segon pal, on entrava Bundu per rematar de cap. L'extrem ha connectat amb la bimba i davant seu, Álvaro, amb els braços en una posició antinatural, ha vist com la pilota li rebotava al braç. Reglament en mà, penal. Milla Alvendiz ha assenyalat els 11 metres davant l'estupefacció local, que no entenien com se'ls havia pogut complicar un partit que tenien guanyat. Bakis ha assumit la responsabilitat i ha xutat a la seva dreta, mentre Bernabé es vencia a l'esquerra; empat a 1. El turc encara ha tingut una nova ocasió en el 94, quan amb tot a favor, i el porter batut, la seva volea ha marxat fregant el pal. El marcador ja no s'ha tornat a moure, i els tricolor han sumat un nou punt, en un exercici de força i fe.

FITXA TÈCNICA

Albacete Balompié: Bernabé; Álvaro, Djetei, Boyomo, Alonso; Rubén, Olaetxea, Mesa, Fuster; Dubasin y Juanma.

FC Andorra: Lizoain; Vilà, Alende, Mármol, Casadesús (Alti, 60'); Aguado, Hevel, Molina; Christos (Bakis, 46'), Carlos Martínez y Varela (Pastor, 60').

Gols: 1-0 Mesa (54'), 1-1 Bakis (92').

Àrbitre: Luis Mario Milla Alvendiz, assistit per Eduardo Prieto Iglesias i Raúl Martín González Francés. Ha amonestat a Marc Aguado, Alti, Bakis i Álvaro. Ha expulsat a Carlos Martínez amb vermella directa (27').

Carlos Belmonte: 6.223 espectadors.