Carregant...

Detall de notícia

  • La minsitra Sílvia Riva durant la seva compareixença. (Foto: SFG / C. Esteve)
Per Redacció, 21/09/2022 A LES 20:29

Esports aprova les noves beques de tecnificació ARA

Andorra la Vella.- El consell de ministres del Govern ha aprovat aquesta tarda les noves beques de Tecnificació ARA, que es venen a sumar al sistema d'ajudes que ja tenia l'executiu. Així ho han anunciat aquesta tarda, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Amb aquesta nova modalitat es pretén "arribar a més esportistes" segons ha indicat la titular de la cartera d'Esports.

En aquest sentit, cal ressenyar que la diferència d'aquestes beques adreçades a esportistes d'entre 14 i 24 anys permetrà que aquests puguin seguir uns plans específics de preparació sota el paraigua del CTEO i els diferents tècnics i preparadors amb els quals compta el centre ordinenc. Cal recordar que ja hi ha un servei de preparació física, nutrició i dietètica, medicina esportiva, readaptació física així com l'atenció psicològica per a esportistes.

Així doncs, en l'actual cicle de beques de potenciació de l'esport d'elit s'ha assolit la xifra dels 68 becats, superant els 49 que hi va haver durant el 2021. Aquest fet és, precisament, gràcies a la incorporació d'esportistes en els diferents serveis que ofereix el CTEO, que substitueixen els ajuts econòmics directes. En aquest sentit, cal apuntar que la dotació pel present exercici és de 296.981 euros, un import gairebé calcat al del curs anterior.

Finalment, i desgranant les ajudes en funció del programa, Riva ha exposat que n'hi ha 38 de Tecnificació ARA, 4 de joves promeses, 18 de promeses, 2 de Pre Elit i 6 d'Elit. A més a més, la ministra ha anunciat un paquet d'ajuts puntuals per aquest mateix 2022 que ascendeixen fins a 120.000 euros de les que se'n beneficiaran 19 ens federatius que seran FADEA, esquí, golf, karate, functional fitness, ACA, escacs, muntanyisme, natació, gimnàstica, judo, motociclisme, wu-shu i kungfu, bàsquet, esports de gel, CVA, ciclisme, tenis taula i la recentment creada federació de pàdel.