Carregant...

Detall de notícia

  • Les jugadores del Barça, amb les joves del HWHR, la cònsol major Laura Mas i el conseller Xavier Fernàndez. (Foto: E. P.)
  • La capitana del Barça entrega una samarreta i una pilota signada a Mas i Fernàndez. (Foto: E. P.)
  • La cònsol ha encistellat en el seu primer llançament. (Foto: E. P.)
  • Una part de l'entrenament de les jugadores del Barça amb les HWHR. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 21/09/2022 A LES 19:34

El Barça Femení de bàsquet tanca les estades blaugrana a Encamp

Encamp.- El darrer equip del Barça que faltava per fer part de la seva pretemporada a Encamp ha arribat avui. L'expedició del bàsquet femení ha trepitjat la parròquia encampadana aquest matí, i aquesta tarda, ha realitzat ja el primer entrenament. "El que hem vist fins ara ens fa pensar que estarem molt bé. L'hotel es nota que està preparat per rebre visitants i les instal·lacions esportives són molt bones" ha explicat l'entrenador Isaac Fernàndez.

A més a més, en aquesta primera presa de contacte amb les instal·lacions encampadanes, el Barça ha fet una primera mitja hora d'entrenament amb les nenes integrants dels campus de la FIBA HWHR, que al Principat organitza la Federació Andorrana de Bàsquet. "Mentre veníem cap a les instal·lacions, sentíem parlar les nenes que també venien amb molta il·lusió per poder fer aquest entrenament amb jugadores de primera divisió" ha declarat el conseller d'Esports, Xavier Fernàndez. Així doncs, una cinquantena de nenes han pogut fer jocs i llançaments amb jugadores de primer nivell com és el cas d'Anna Cruz, campiona de l'Eurolliga i de la WNBA.

La recepeció ha comptat amb la presència de la cònsol major, Laura Mas, qui ha destacat que "és molt important per nosaltres que vinguin aquests quatre equips del Barça" i ha posat en relleu que el fet de comptar "amb el conjunt femení ens fa especialment feliços, ja que és un impuls a la promoció de l'esport entre les noies". Sobre la continuïtat del Barça Mas ha recordat que "són acords que sempre tanquem a l'estiu, perquè depèn de molts factors com els resultats de la temporada o bé les competicions internacionals. Però evidentment nosaltres treballarem per continuar comptant amb el club". La cònsol ha afegit que "amb aquesta tanquem les estades de pretemporada, fet que ens ha permès superar la quarantena i que reforça l'aposta del club".

Per tal de completar l'estada les blaugranes jugaran dissabte, a les sis de la tarda, un partit contra el Tarbes francès. "Hem estat intentant que es pogués jugar un Barça-Cadí la Seu, però per dates no ha estat possible. Així que ens vam moure ràpid per trobar un altre rival. Animem a tothom que pugui dissabte s'acosti perquè hi haurà entrada lliure i és una bona oportunitat per veure bàsquet femení del més alt nivell".


Objectiu: permanència
Quant a la temporada, el tècnic ha manifestat que "acabem de pujar de categoria, per tant, no podem pensar en altra cosa que no sigui la permanència. Malgrat som el Barça, i sempre tindrem un plus de pressió afegit i segur que hi haurà més gent als pavellons. Però ens hem de centrar en el que volem aconseguir". Cal recordar que el gruix de la plantilla, fins a vuit jugadores, repeteixen de la temporada passada i Fernàndez ha ratificat que "si són aquí, és perquè s'ho mereixen".

Entre les basquetbolistes desplaçades a Encamp hi ha Ainhoa López, qui va superar un càncer la temporada passada i que ja està plenament recuperada. "La situació de l'Ainhoa ens va demostrar que hi ha coses més importants que ficar cistelles i ens va enfortir. Per sort ara la tenim aquí amb nosaltres plenament recuperada".

L'equip blaugrana però, ha obtingut un fitxatge de campanetes com és el cas d'Anna Cruz, que torna al club vint anys després de sortir i haver-ho guanyat tot en el món del bàsquet, coronant-se al cim del planeta bàsquet amb Los Angeles Sparks. Per a Cruz l'objectiu és clar "hem d'assolir la permanència i poder consolidar un projecte a llarg termini". La base considera que hi ha bons fonaments amb les jugadores de la temporada passada i ha apuntat que "encara que a priori les més veteranes com és el meu cas hem d'aportar experiència, segur que també puc aprendre d'una de més jove". Finalment, Cruz ha reconegut que "hi van haver diverses trucades" però que aviat es va decidir a tornar al Barça i "tancar el cercle".