Carregant...

Detall de notícia

  • La sortida de la pasada edició del Ral·li d'Andorra. (Foto: ACA)
Per Redacció, 16/09/2022 A LES 11:29

L'Andorra Rally Fullslip engega els motors

Andorra la Vella.- El clàssic Ral·li d'Andorra, que a partir d'aquesta edició passarà a denominar-se Andorra Rally Fullslip, arrenca aquesta tarda amb la cerimònia de sortida que serà a dos quarts de set de la tarda al Pont de la Rotonda, previ a l'inici d'aquesta 51a edició. Després d'aquest acte protocolari, les carreteres del Principat es convertiran en l'escenari d'aqusta cursa de velocitat de cotxes clàssics, que tindrà l'aparcament de Prada Casadet com a centre neuràlgic de la prova més emblemàtica organitzada per l'Automòbil Club d'Andorra. 

Tots els participants faran 10 trams cronometrats (4 dels quals diferents) que totalitzaran gairebé 88 km de velocitat. El Coll d’Ordino serà utilitzat tant en sentit Canillo (8,81 km, 3 vegades) com en sentit Ordino (8,37 km, 3 vegades). També es farà el difícil tram de la Fontaneda (9,69 km, 2 vegades) i el no menys tècnic Anyós (8,46 km, 2 vegades). Tota la informació del ral·li (itinerari-horari, plànols, llista d’inscrits) està publicada al web oficial www.ralliandorra.com.

La prova comptarà amb un total de 43 vehicles participants, entre els que hi haurà una bona representació nacional. L'històric Joan Vinyes, en aquesta ocasió farà equip amb el seu fill Joan Vinyes Jr. al volant del Seat Ibiza Kit Car. Amb ell, de sortida, també hi haurà els tàndems Gerard de la Casa Àngel Rodríguez (Seat Córdona WRC) i Ferran Font - Claudi Ribeiro (Ford Escort RS 1.800). Cal recordar que la prova comptarà també amb diversos vehicles de la categoria 'Legend' que tot i fer els trams, són purament d'exhibició. A més a més, aquest any és el retorn de la prova de velocitat, doncs des del 2012 que la cursa era únicament de regularitat.