Carregant...

Detall de notícia

  • Els vuit equips que integraran aquesta temporada la Lliga Multisegur. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 09/09/2022 A LES 13:10

El salt de qualitat

Andorra la Vella.- Aquest cap de setmana arrenca una nova temporada de la Lliga Multisegur. I no serà una edició qualsevol, doncs els canvis que es van aprovar en la darrera assemblea general de la FAF han de permetre que la competició faci el salt de qualitat que necessiten els equips per tal de continuar amb el creixement exponencial que han experimentat en el darrer lustre. Lluny queden aquelles competicions que eren més properes a una lliga regional que no pas a la màxima divisió d'un país. Avui, el professionalisme és pràcticament un fet i ja hi ha pocs jugadors que no estiguin cent per cent centrats en el futbol.

A més a més, aquesta serà l'edició que deixarà el play-off endarrere i es jugarà a quatre voltes; sent una competició i un format força semblant al que ja fa molts anys que funciona a l'Scottish Premier. El salt als 10 equips del proper curs, ha de definir també pràcticament una primera divisió professional, i una segona categoria per als filials i els clubs semipro, que ha d'anar en benefici de l'atracció de talent i la formació dels jugadors en les categories inferiors, que, sens dubte, ha d'acabar contribuint a anar elevant el nivell de la selecció nacional.

Un altre fet que remarca el creixement de la lliga és l'atracció de talent. L'arribada de Carlos Idriss Kameni és només una prova més que el nivell va in crescendo. El porter camerunès fa només dues temporades estava disputant la Champions League amb el Fenerbache, i després de l'exòtic pas per Djibouti, arriba al Principat. Darrere el campió olímpic del 2.000, han arribat una sèrie de jugadors sense tant renom, però que han escollit la Lliga Multisegur abans que la Segona RFEF. Perquè avui, ja hi ha cada cop més futbolistes que primen poder jugar a Europa, a Andorra, que no pas a la quarta categoria espanyola. I aquesta percepció és, realment molt positiva. Ara només queda que rodi la pilota i es demostri al camp el que ja s'està aconseguint als despatxos.