Carregant...

Detall de notícia

  • Alfonso Maltrana en una imatge d'arxiu. (Foto: Arxiu)
Per Eduard Piera, 06/09/2022 A LES 14:22

Maltrana defensa els criteris de selecció de la FAN d'aquest estiu

Ordino.- El director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, Alfonso Maltra, ha ofert aquest matí una roda de premsa per tal de donar les explicacions pertinents sobre els criteris de selecció seguits per la FAN en les diferents competicions que hi ha hagut aquest estiu. Cal recordar que, fa només una setmana, el nedador Bernat Lomero va esclatar al seu compte de twitter contra aquesta selecció que el va deixar fora dels Jocs del Mediterrani d'Orà i que fins i tot va presentar una reclamació a la comissió jurídica del Govern.

"En les primeres dates que es van donar al començar la temporada, els Jocs del Mediterrani i el Mundial de Budapest coincidien en dates; per això vam optar perquè els qui anaven a Orà, no ho farien al Mundial i viceversa" ha explicat Maltrana, que ha confirmat que a tots els nedadors se'ls va comunicar aquesta decisió. Amb el canvi de dates dels campionats del món, els germans Lomero van traslladar el seu interès a la FAN en anar en les dues competicions. En aquell moment, ja al mes de maig, el director tècnic es va reunir amb ells i els hi va explicar que la preparació s'encaminava a tenir el pic de forma a Budapest i que el fet d'anar a Orà podia acabar perjudicant el rendiment en la prova mundial. A més a més, Maltrana ha afegit que "el fet de participar, o no, en els Jocs del Mediterrani no tenia cap incidència en el fet de poder obtenir millors beques esportives".

Malgrat que en la conversa presencial els germans Lomero van semblar convençuts, ambdós, Tomàs i Bernat, van presentar una reclamació a la comissió jurídica esportiva del Govern per esclarir-ne els motius. Paral·lelament, cal recordar que la FAN havia traslladat la selecció per a Orà, que la conformaven les nedadores Mònica Ramírez i Nàdia Tudo, i el nedador Patrick Pelegrina. No obstant això, el fet que fos una prova sota el paraigües olímpic, donava la potestat al Comitè Olímpic Andorrà de modificar la convocatòria final com així va ser. Des del COA es va optar per incloure, també, a Tomàs Lomero. Quan el comitè va traslladar a la FAN la selecció de Tomàs, com així consta en un correu electrònic enviat per Maltrana, el director tècnic va dir que en cas que hi hagués un nedador dels dos que farien el Mundial a Orà, aquest havia de ser Bernat, doncs és el que tenia millors registres. El COA però, va optar per enviar-hi Tomàs.

"Estic trist per tot això, però ni enfadat ni tampoc hi haurà cap condicionant de cara al futur. Tenim molta feina, els Mundials de Melbourne, el 2023 serà un any on haurem de lluitar ja per marques olímpiques... hem de passar pàgina i mirar endavant" ha dit Maltrana, que ha afegit que "les meves portes sempre estan obertes per si en Bernat vol que parlem i es tanqui aquest episodi". Finalment, el president de la FAN, Joan Clotet, ha apuntat que "d'aquesta situació n'aprendrem en el futur. Vam pensar que parlant-ho cara a cara, amb el grup que som era suficient, però prenem nota i segur que canviarem coses de cara per evitar properes situacions com aquesta".


Bernat, segueix encès a les xarxes
Lluny d'apagar el foc, i malgrat haver dit que no volia fer més comentaris, Bernat Lomero segueix enviant missatges punyents per les xarxes i ahir va aprofitar un tuit de la FINA on s'exposava els registres d'un altre nedador en diversos campionats per dir "no ho entenc... però si es de la fede em van dir que no podia fer dos competicions aquest estiu, que era massa".