• Els jugadors de l'Inter celebren el gol que els va donar el triomf en la Supercopa. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 05/09/2022 A LES 09:46

Chus Rubio dona la tercera Supercopa seguida a l'Inter

Andorra la Vella.- Un gol de Chus Rubio quan ja s'enfilava el darrer minut del temps afegit va servir a l'Inter Club d'Escaldes per encetar la temporada guanyant el primer títol del curs, la Supercopa (2-1). Els de Juan Velasco, que també feia el seu debut en partit oficial a la banqueta escaldenca, es van imposar a un combatiu Atlètic Escaldes, que va jugar, pràcticament, tota la segona part amb 10 jugadors per l'expulsió de Morales.

El primer partit oficial de la temporada ja va servir per demostrar quina serà l'aposta futbolística del que ja són dos candidats al títol de la Lliga Multisegur. Velasco ha convertit l'Inter en una mena d'antítesi del que era el curs passat. Els actual campions són un equip rocós, dur, que penalitza qualsevol errada del rival. Per la seva part, l'Atlètic de Fede Bessone és un equip que vol ser protagonista amb la pilota, com així ho va demostrar ahir a la Borda Mateu.

El primer gol del partit va arribar molt aviat, al minut sis de joc. El nouvingut Iñigo va rematar una ràpida contra de l'Inter, després d'una pressió sobre la sortida de la pilota dels de Bessone. Aquest gol no va fer sinó reforçar l'aposta de cada un dels tècnics: l'Atlètic intentant construir i l'Inter penalitzant qualsevol dels errors del seu rival de ciutat per tal de crear ocasions de gol. Amb aquest context es va arribar al final dels primers 45 minuts de joc.

Ja en la segona part, una internada del retornat Gerard 'Hulk' Artigas va acabar amb una falta de Morales quan el davanter encarava la porteria de l'Atlètic. En ser el darrer home i produir-se la falta fora de l'àrea, l'àrbitre no va tenir més remei que mostrar la targeta vermella al defensa. Tot i que la falta es va llençar sense conseqüències, semblava que l'Inter tenia el partit on volia. No obstant això, una ràpida jugada de l'Atlètic va acabar amb penal. Cisteró, des dels 11 metres, va batre Adri i va fer pujar un sorprenent empat; corria el minut 60.

En el darrer tram del partit, el cansament era d'allò més evident entre els dos equips, que semblaven donar per bo l'empat i jugar-se el primer títol de la temporada a la tanda de penals, atès que el format de la Supercopa no contempla que hi hagi pròrroga. Quan ja només mancava un minut per complir els 6 d'afegit que havia decretat el col·legiat, un fort xut de Chus Rubio des de lluny va tocar en un el debutant Martí Riverola, convertint-se en una paràbola que va acabar al fons de la xarxa; 2-1. Semblava el partit acabat, però en el darrer sospir, l'Atlètic va intentar una jugada a la desesperada, que Hamza no va poder rematar per poc. Al final, el decisiu gol del lateral va valdre el primer títol de la temporada per l'Inter que comença tal com va acabar, guanyant.

FITXA TÈCNICA

Inter Escaldes:
Adrià Muñoz; Chus Rubio, Pau Bosch (Martínez, 75'), Chete, Feher, Marce; Roca, Iñigo, Berlanga (Aridai, 66'); Artigas i Sascha (de la Torre, 55').

Atlètic Escaldes: López; Maffeo, Morales, Sánchez, Cisteró; Martínez, Puerto (Hamza, 55'), Rodríguez; Bolívar, Pérez (Riverola, 75') i Alonso.

Gols: 1-0 Iñigo, (6'), 1-1 Cisteró (p) (60'), 2-1 Riverola (p.p.) (95')

Àrbitre: Antoine Chiaramonti. Assistit per Manuel Antonio Nogueira Fernandes i Rui Miguel Maciel de Queiros. Com a quart àrbitre José Ignacio Pérez-Fuster López. Va amonestar a Artigas, Berlanga, Bosch, Iñigo, Roca, Chus Rubio, Cisteró, Maffeo, Riverola i va explulsar amb vermella directa a Morales (51').

Centre d'Entrenmanet de la FAF: 200 espectadors.