Carregant...

Detall de notícia

  • Una de les sortides de la Canillo Trail Races. (Foto: martinscphotosport)
Per Redacció, 20/08/2022 A LES 17:13

Alejandro Villarino i Erola Tortadès s'imposen en la segona edició de la marató de la Canillo Trail Races

Andorra la Vella.- Aquest dissabte al matí s'han disputat a la parròquia de Canillo, les tres primeres proves de la Canillo Trail Races, puntuables per la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra 2022. A les 7 del matí s'ha donat el tret de sortida a la distància més llarga del cap de setmana amb 43 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positius. Una hora més tard ha estat el torn de la mitja marató amb 24 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. Una cinquantena de corredors han pres part de la sortida de la marató i han hagut de completar un traçat molt variat passant per la vall de Montaup, la vall del Riu, Siscaró o Cabana Sorda. En la mitja marató, quasi 70 atletes han completat el circuit, amb un recorregut similar al de la marató en els primers quilòmetres i baixant des de Siscaró fins al centre del poble de Canillo.

En la distància més llarga del cap de setmana, en categoria masculina, s'ha imposat amb quasi 30 minuts de diferència respecte el segon classificat, Alejandro Villarino. El corredor ha completat els 43 quilòmetres en un temps de 4h 49'58". Carlos Mantero ha estat el segon corredor en completar la marató en un crono de 5h 20'19". Jaume Marsinyach ha tancat el podi masculí amb un temps de 5h 30'03". Finalment, en categoria femenina, la guanyadora ha estat Erola Tortadès que ha completat la marató en 7h 00'12". Angie Gibson ha travessat la línia de meta en segona plaça en 7h 20'07". Giulia Torresi ha completat el podi en tercera posició i un temps de 7h 35'56".

Els primers corredors i corredores de la Trail de 24 quilòmetres han començat a arribar a mig matí. En categoria masculina, el primer classificat ha estat Miquel Àngel Capó amb un temps de 2h 41'28". Un minut i pocs segons després ha arribat el segon classificat, Álvaro Pérez, que ha travessat la línia de meta en un temps de 2h 42'48". Carlos Galobardes ha completat aquest podi masculí de la mitja marató d'aquest dissabte amb un crono de 2h 44'33". En categoria femenina, la corredora basca Irati Azkargorta s'ha imposat amb autoritat envers les altres corredores, travessant la línia de meta en un crono de 3h 05'34". La segona classificada en arribar al poble de Canillo estat Sara Roca amb un temps de 3h 13'56". Jackie Holt ha completat el podi femení de la Trail de 24 quilòmetres de la Canillo Trail Races amb un crono final de 3h 33'55".

A les 9 i mitja del matí han sortit a gaudir d'un circuit circular de dificultat tècnica baixa els corredors que han completat la cursa de 5 quilòmetres i 200 metres de desnivell positiu. Els primers a travessar la línia de meta han estat els participants de la cursa de 5 quilòmetres. Cal destacar, que aquesta prova només era puntuable en les categories U12/14 dins la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra de curses de muntanya. En categoria masculina, Joan Lluch s'ha imposat amb autoritat amb un temps final de 28'56". L'han acompanyat al podi Miquel Capó i Iu Pons, amb uns cronos de 32'03" i 37'30" respectivament. En categoria femenina infantil, la primera a travessar la línia de meta ha estat Elsa Pintado amb un crono de 36'32". Alexandra Parra ha completat els cinc quilòmetres en 37'18", en segona posició. Les ha acompanyat en aquest primer podi, Cristina Parra en un temps de 37'55".