Carregant...

Detall de notícia

  • Els consellers del comú d'Andorra la Vella davant l'entrada dels Serradells. (Foto: E. P.)
  • Marsol, visiblement contenta, abans de començar l'acte acompanyada de part de la corporació. (Foto: E. P.)
  • El cap de Govern, Xavier Espot, arribant a la reinauguració dels Serradells. (Foto: E. P.)
  • Les graderies dels Serradells s'han omplert de gom a gom per viure la reinauguració. (Foto: E. P.)
  • Marsol, acompanyada d'Astrié i Cabanes, durant el discurs. (Foto: E. P.)
  • Gemma Mengual durant l'exhibició a la piscina dels Serradells. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 04/08/2022 A LES 21:49

La piscina olímpica dels Serradells torna a ser una realitat

Andorra la Vella.- Gairebé quatre anys han passat des d'aquell fatídic 22 de novembre, que en el tram final de les obres d'adequació i modernització del Centre Esportiu dels Serradells, un incendi va afectar greument la infraestructura deixant la piscina inutilitzable. Quatre anys en què hi ha hagut de tot: litigis, acords, desacord, una pandèmia i, finalment, l'inici de les obres de reconstrucció que s'han allargat durant els darrers 18 mesos fins arribar al dia d'avui, 4 d'agost, en què la cònsol major d'Andorra la Vella, ha reinaugurat l'única piscina olímpica del país, la dels Serradells, davant de més de 300 persones.

Marsol, visiblement emocionada, ha recordat que "aquell va ser un dia molt dur" i ha posat especial èmfasi en el fet que "tothom, les constructores, les asseguradores, el comú... tothom hi ha posat de la seva part perquè això s'hagi pogut fer. I el resultat de la votació del consell de comú d'aquell dia, en què es va aprovar tot, me'l guardo". Durant el seu parlament, la cònsol major ha tingut un especial record per als cònsols que ja l'any 91 van impulsar l'actual centre esportiu Manel Pons i Ton Cerqueda, així com del conseller d'esports de l'època, que a més a més era el president del COA, Josep Maria Cosan. Marsol ha parlat també de l'angoixa que es va viure aquell dia, especialment pel que fa a l'evacuació de la llar d'infants i ha volgut agrair a tots els cossos de seguretat del país, bombers, policia, protecció civil i agents de circulació la seva tasca, fent especial èmfasi amb les figures dels agents Gerard Giménez i Pere González, que van ser els primers en actuar quan tot començava a cremar.

Acompanyada del cònsol menor, David Astrié, i del conseller d'esports, Alain Cabanes, Marsol ha clos l'acte institucional, descobrint una placa en record del tràgic dia i de l'esforç que s'ha fet perquè tot allò quedi endarrere. La reinauguració dels Serradells ha comptat amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el secretari d'estat Justo Ruiz, el president del COA, Jaume Martí, antics membres del comú d'Andorra la Vella, així com tota l'actual corporació parroquial, entre altres personalitats del país. Sobre l'estat de les obres, Marsol ha explicat que estan ja acabades i que han servit "per millorar en eficiència i estalvi energètic". La cònsol ha posat com a exemples que l'aigua ja no s'escalfa amb gasoil i el nou sistema d'aïllaments que s'ha instal·lat. Cal tenir en compte que la piscina olímpica dels Serradells és l'única infraestructura esportiva d'aquestes característiques i que és imprescindible per a la celebració dels Jocs dels Petits Estats que Andorra acollirà el 2025. En aquest sentit, Marsol ha dit que "no hi haurà cap problema amb el conveni amb la Federació de Natació. Aquesta piscina també és per ells".

La reinauguració també ha tingut la seva vessant esportiva i s'han pogut presenciar dues actuacions de natació sincronitzada. En concret una del duo mixte espanyol, i actuals quarts del món, Pau Ribes i Emma Garcia, i un solo de la multimedallista Gemma Mengual. Precisament Mengual, que havia entrenat moltes vegades en la piscina dels Serradells, ha comentat que "és molt emotiu poder estar aquí, nedant en la reinauguració d'una infraestructura tan emblemàtica pel país". Amb un somriure a la boca, la nedadora ha comentat que "es nota molt l'alçada!" en clara referència que aquesta és una de les poques infraestructures d'aquestes característiques que està ubicada per sobre dels 1.000 metres sobre el nivell del mar. Finalment, Marsol ha apuntat que "aquest hivern completarem la reforma de la piscina exterior, però aquest estiu hem considerat que ja l'havíem d'obrir" i ha manifestat que "no hi ha cap problema amb ningú. Queden per presentar unes certificacions d'obra per uns 750.000 euros, i ja podrem donar el capítol de la reconstrucció per acabat". L'1 de setembre és la data escollida perquè torni a obrir-se a l'ús públic.