• Carlos Martínez durant el partit d'aquesta tarda. (Foto: FC Andorra)
Per Redacció, 03/08/2022 A LES 20:55

Un solitari gol de Marc Fernàndez li val a l'Andorra al Johan Cruyff

Andorra la Vella.- Típic partit de pretemporada el que han disputat el Barça Atlètic i l'FC Andorra aquesta tarda a l'Estadi Johan Cruyff. L'FC Andorra s'ha imposat gràcies a un solitari gol en un matx que ha demostrat dues premisses bàsiques: que la idea de possessions llargues que vol Eder Sarabia està quallant d'allò més bé, i que els tricolor necessiten un artiller que pugui convertir tot el futbol que es genera des del mig del camp i dels extrems en gols.

El primer tram del matx ha estat marcat per la igualtat i altes dosis de centrecampisme. De mica en mica però, els d'Eder Sarabia s'han anat fent amb el control del partit, i tot i que no creaven ocasions clares de gol, sí que tenien més possessió de la pilota i la situació del partit s'havia volcat cap al camp dels blaugrana. La pausa d'hidratació ha marcat un punt d'inflexió i el Barça ha fet un pas endarrere davant la pressió dels tricolor, avui de verd turquesa. En aquest nou context, les ocasions han començat a arribar, i després d'un parell de rematades que s'han perdut per sobre el travesser ha arribat el 0-1.

Faltaven tres minuts per acabar la primera part quan Marc Fernàndez ha rebut en la zona de l'extrem esquerre després d'una bona combinació entre Héctor i Jacobo per la banda dreta. Després de baixar el cuir sobre el verd Fernàndez ha fet un retall sec per desfer-se del seu marcador i quan tot semblava indicar que faria un xut amb rosca al pal llarg, ha rematat dur, sec, a baix, prop de la zona que cobria Arnau Tena, que s'ha vist sorprès i a contrapeu i no ha pogut fer res per aturar la pilota. Amb aquest marcador s'ha arribat al descans.

En l'arrencada del segon acte, el Barça ha intentat reaccionar, i en els primers minuts inicials ha trepitjat l'àrea de Lizoain, però sense crear cap autèntica ocasió de gol. Per la seva part, l'Andorra ha replicat amb Pau Casadesús, que ha rematat i s'ha trobat amb Tena. Héctor ha recollit el rebot, però el xut ha anat fora. En aquest primer quart d'hora, les ocasions pels de Sarabia s'han succeït: un pal de Carbonell i un parell de bones aturades de Tena han evitat que s'ampliés el marcador.

A la meitat del període, l'allau de canvis que han fet els dos equips han fet baixar el ritme del matx. Les possessions dels tricolor han estat molt més llargues per evitar cap ensurt, davant un Barça Atlètic que corria més del que volia darrere la pilota. El marcador però ja no s'ha mogut i s'ha arribat al finals dels 90 minuts amb el solitari gol de Fernàndez. El proper partit pels de Sarabia serà divendres, a l'Alcoraz d'Osca.