Carregant...

Detall de notícia

  • Laia Solé, de vermell, amb algunes de les participants al campus. (Foto: Xavi Miró / FAF)
  • La foto de família amb totes les participants i les entrenadores. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 03/08/2022 A LES 16:39

Una vuitantena de nenes participen en el campus de la FAF

Andorra la Vella.- Per vuitè estiu, la Federació Andorrana de Futbol va celebrar un campus futbolístic íntegrament femení amb joves d'entre 6 i 16 anys. Durant una setmana, una vuitantena de nenes arribades d'arreu del país, però també de fronteres enllà com és el cas de Lleida, Barcelona o Girona, van prendre parts en les activitats ludicoesportives que es van preparar des de la FAF.

Els entrenaments van comptar amb uns entrenadors de luxe. La nòmina la van integrar Càtia da Silva, Guillermo Burgos, Adrià Blat i Héctor Muñoz, acompanyats de la jugadora internacional amb la selecció femenina, que ja ha debutat amb l'absoluta, Laia Solé i del monitor Marc Ibáñez. En la coordinació de tot plegat hi havia la figura de la jugadora i ambaixadora del futbol femení al país, la capitana de la selecció Marina Fernández.

Durant la setmana, les jugadores van realitzar dos entrenaments diaris. A banda, es van dur a terme diferents activitats complementàries com una sortida per veure l'espectacle MUV del Cirque du Soleil, estones d'esbarjo i lleure a la piscina de la Massana, una visita a les instal·lacions de Vallnord o al Parc Central d'Andorra la Vella.

Des de l'ens federatiu van manifestar que tot havia funcionat molt bé. A més a més, van explicar que una part important de les participants era la primera vegada que jugaven a futbol, i que l'acceptació i les ganes de poder continuar practicant aquest esport, entre les que s'estrenaven era molt alta, complint així l'acostament del futbol a tothom.