Carregant...

Detall de notícia

• Jordi Roca centra una falta lateral que ha acabat amb la rematada al travesser de Chete. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 27/07/2022 A LES 18:54

Poc premi per a un Inter que s'acomiada d'Europa amb la cara ben alta

Andorra la Vella.- La renovada gespa de l'Estadi Comunal Joan Samarra ha tornat a acollir un partit oficial de competició europea molts anys després. L'Inter Escaldes, que sortia amb un -3, després de la dura derrota a Romania, ha jugat un partit valent i sense complexos i, fins i tot, en alguns moments de la primera part la parròquia local ha somniat amb la remuntada gràcies al futbol alegre dels blau i negres, comandats per un Aridai imperial, el millor sobre el verd. L'empat deixa un regust agredolç als locals, que han demostrat que no estaven tan lluny del Cluj com es va veure en el partit d'anada.

Ilde Lima ha tornat a l'eix de la defensa en un Inter amb moltes baixes i que només tenia cinc jugadors a la banqueta. Malgrat el resultat advers del partit d'anada, els escaldencs han sortit a jugar el partit de cara, com si el marcador global anés zero a zero. La primera ocasió de partit ha arribat als dos minuts de joc. Aridai ha conduït un contracop després d'un córner favorable al Cluj. En creuar la línia del mig del camp, l'ex del Mallorca ha vist lleugerament avançat a Balgradean i l'ha intentat sorprendre amb un xut des d'uns quaranta metres, però la pilota s'ha perdut a l'esquerra de la porteria romanesa. El mateix Aridai, molt actiu en els compassos inicials ha deixat diversos detalls de qualitat en la zona ampla, tot arrencant des del costat esquerre. L'Inter semblava molt més centrat que no pas en el partit d'anada.

En aquest context, amb un Cluj sense urgències i un Inter volent demostrar la seva millor versió, a punt ha estat d'arribar el primer gol del matx. Corria el minut 16 quan Aridai ha botat un córner des del costat dret de l'atac local, tens i tancat per trobar l'entrada de Sacha Andreu que, de cap, ha canviat la trajectòria, de pal a pal, i la pilota ha sortit fora per poc. Eren els millors minuts de l'Inter que, als 21 minuts, ha aconseguit trencar el 0-0. Genís Soldevila, qui sinó, ha estat qui ha batut Balgradean. El davander lleidatà ha rematat des de la frontal de l'àrea petita una jugada assajada que ha començat amb un potent servei de banda fet pel central Chete i que ha pentinat de la Torre, per asistir a Soldevila que lliure de marca ha fet l'1-0.

Aridai continuava ballant en la zona ampla gràcies al seu futbol alegre. Després de la pausa d'hidratació, el canari ha combinat amb Soldevila i la jugada ha acabat amb una centrada xut del primer, que a punt ha estat de sorprendre el porter del Cluj. L'Inter començava a creure en la remuntada davant un rival que no semblava pas el mateix que fa només sis dies. A la mitja hora a punt ha estat d'arribar el segon. Aridai ha centrat un córner precís al segon pal on Chete, amb força, ha saltat més que ningú i ha aconseguit rematar, tot i que la pilota s¡'ha perdut per sobre el travesser. Els jugadors del Cluj es veien incapaços d'aturar Cabrera, i en una acció al centre del camp ha rebut dues entrades fortíssimes que li han fet perdre les dues sabates de futbol.

El Cluj estava desbordat. Als 35 minuts de joc, Gallego ha creuat una pilota des del lateral dret cap a l'extrem esquerre on Sacha Andreu, de primeres, ha centrat ras dins l'àrea buscant Soldevila, que ha rematat i la pilota se n'ha anat fregant el pal contrari. A més a més, el pistoler de l'Inter ha reclamat penal per una agafada de samarreta que l'àrbitre no ha assenyalat. En els darrers minuts de la primera part, el Cluj ha intentat avançar línies, però a diferència de l'anada, el sistema defensiu plantejat per Otger Canals funcionava com un rellotge, sense cedir pràcticament espais als atacants romanesos. Amb el mínim avantatge per l'Inter, s'ha arribat al descans.

Una expulsió que condiciona
L'inici del segon acte ha començat amb els romanesos decidits a buscar l'empat per evitar qualsevol sorpresa. En aquest nou context, Adrià Muñoz ha hagut de fer la primera intervenció en una canonada des de la frontal de Bordeianu. En la jugada posterior, l'àrbitre ha assenyalat un dubtós penal per una topada de Chete amb un atacant, que ha estat molt protestat per part dels jugadors de l'Inter; a més a més, Lima ha vist la targeta groga per protestar. Deac ha assumit la responsabilitat des dels 11 metres i ha fet pujar l'empat al marcador en el minut 5. El gol ha deixat tocat l'Inter, que malgrat tot no ha abaixat els braços. Al minut 60, els locals han tingut el 2-1. Una falta lateral centrada per Roca ha estat rematada per Chete, que ha enviat la pilota al travesser. Dos minuts més tard, Ilde Lima, que s'havia sumat a l'atac, ha caigut dins l'àrea després de topar amb un rival. L'àrbitre ha interpretat que hi havia hagut simulació i li ha ensenyat la segona targeta groga, amb la consegüent expulsió.

Ja amb 10, l'equip s'ha reestructurat. Otger Canals ha donat entrada a Betriu i Chus Rubio per de la Torre i Soldevila. Amb aquests canvis, el lateral dret ha quedat per l'internacional andorrà, mentre que Marcé se n'ha anat al carril contrari; Gallego ha passat al centre de la defensa per ocupar el buit deixat per Lima. El 2-1 ha estat a prop d'arribar, un altre cop, als 73 de joc. Aridai, sempre Aridai, ha conduït una jugada d'atac pel flanc esquerre, superant i atraient defensors fins a crear un espai perquè Marcé el doblés. El lateral ha rebut la pilota i ha fet una centrada perfecta, entre el punt de penal i l'àrea petita al segon pal. Allí entrava sol, lliure de marca, Sacha, que quan tot el Comunal ja cantava el gol, ha enviat la pilota per sobre el travesser.

També ha tingut la seva el Cluj. Betancor ha rematat de cap una centrada al segon pal i ha obligat a estirar-se a Muñoz, que amb l'ajuda del pal, ha aconseguit desviar la pilota. La rèplica andorrana no s'ha fet esperar i una nova arrancada d'Aridai Cabrera ha mort en l'u contra u amb Balgradean, molt segur en tot moment. Quedaven 10 minuts de partit i les forces començaven a fallar. En aquest escenari s'ha tornat a fer gran la figura del porter local, Adrià Muñoz, que a cinc pel final ha tret una complicadíssima pilota a baix, arran de pal, que ha evitat el segon gol dels romanesos. En els darrers minuts, ja sense res en joc, el partit s'ha endurit i Chus Rubio ha estat expulsat per doble amonestació. Amb aquesta jugada Hagenes ha assenyalat el final del partit. L'Inter s'acomiada d'Europa amb un digne partit contra un equip, sobre el paper, molt superior.

FITXA TÈCNICA

Inter Escaldes:
Adrià Muñoz; Gallego, Ilde Lima, Chete, Marcé; De la Torre (Betriu, 63'), Martínez, Roca (Sergi Moreno, 76'), Aridai; Genís Soldevila (Chus Rubio, 63') i Sacha.

CFR Cluj: Balgradean; Manea, Burca, Kolinger (Braun, 82'), Camora; Deac (Muhar, 65'), Bordeianu, Cvek; Paun (Petrila, 44'), Debejuh (Betancor, 65') i Roger (Yeboah, 82').

Gols: 1-0 Soldevila (21'), 1-1 Deac (p) (50').

Àrbitre: Kristoffer Hagenes (Noruega), assistit pels noruecs Anders Olav Dale i Christer Jørgensen. Com a quart àrbitre Sivert Øksnes Amland (Noruega). Ha amonestat a Debejuh, Gallego, Chete i Kolinger. Ha expulsat a Ilde Lima (61') i Chus Rubio (93') per doble amonestació.

Estadi Comunal: 242 espectadors