Carregant...

Detall de notícia

  • Un dels participants de la darrera edició de l'Andorra Rally. (Foto: ACA)
Per Redacció, 14/07/2022 A LES 16:53

El Ral·li d'Andorra es reinventa per la 51a edició

Andorra la Vella.- Cop de volant de l'ACA Esportiva en la pròxima edició del Ral·li d'Andorra. El primer canvi que proposa l'Automòbil Club d'Andorra fa referència directa en la nomenclatura. Així, la prova per excel·lència de l'automobilisme andorrà es passarà a dir Andorra Rally. Aquest, però no és l'únic canvi que s'implementarà en la cursa del 2022, sinó que es tornarà a centrar en la velocitat; però no de qualsevol vehicle sinó per als clàssics i les llegendes que han brillat en l'època més daurada de la prova. D'aquesta manera, des de l'ACA Esportiva es vol aconseguir una carrera compacta amb aquests cotxes històrics.

Precisament, sobre la velocitat, cal recordad que des del 2012, en què es va imposar la disciplina de regularitat per clàssics, havia desaparegut. Ara, una dècada després l'Automòbil Club la recupera per als vehicles històrics. La regularitat es deixarà, en exclusiva, per al l'Andorra Winter Rally. Tot i aquests primers anuncis, els interessats en participar-hi caldrà que esperin fins al 26 de juliol, que serà la data en la qual l'ACA donarà a conèixer en la seva integritat el reglament, mentre que les inscripcions s'obriran el 8 d'agost.

Finalment, cal destacar que la 51a edició de l'Andorra Rally comptarà amb el patrocini del comú d'Andorra la Vella i Pyrénées Andorra i la col·laboració dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana i Sant Julià de Lòria. La més a més, l'ACA Esportiva ha arribat a un acord amb el moviment 'Fullslip' que té com a objectiu celebrar 4/5 ral·lis a l'any amb la mateixa filosofia de rememorar els ral·lis dels millors temps i oferir un itinerari assequible i divertit per a tots, en el qual la conducció i el tracte humà siguin el més important.