Dimecres 27 de novembre de 2024
|
05:57 H
L'estació de Vallnord - Pal Arinsal durant la Maxiavalanche.. (Foto: Vallnord - Pal Arinsal)

Vallnord - Pal Arinsal espera un retorn de 5 milions d'euros amb la Copa del Món de la setmana vinent

Andorra la Vella.- Un mínim de 5 milions d'euros. Aquesta és la xifra que s'ha marcat Vallnord - Pal Arinsal per obtenir de retorn econòmic, després de la prova de la Copa del Món descens en bicicleta que es disputarà al llarg de la setmana vinent. A més a més, l'estació massanenca ha destacat que hi haurà un paddock integrat per més de 1.500 persones i se n'espera unes 50.000 com a espectadors. Aquests dos fets combinats converteixen aquesta vuitena edició de la prova en un dels esdeveniments esportius del país amb més impacte econòmic i mediàtica.

No obstant això, l'estació va més enllà i espera poder realitzar la prova més sostenible del calendari, en base a les tres premisses que s'han marcat: rendiment econòmic, socialització i impacte mediambiental. Per tal d'assolir aquesta fita, Vallnord - Pal Arinsal ha obert diferents vies de col·laboració amb entitats del país. Així doncs, en la vessant més social i integradora ho han fet amb l'Escola de Meritxell per la penjada de cartells de l'esdeveniment arreu del país, o amb la implantació del sistema PARL'APP de comunicació accessible per a totes les persones amb discapacitat sensorial (visual o oïda), per citar dos exemples. La proposta es complementa amb la participació de l'Esbart del Nord, l'arrodoniment solidari amb la Fundació Bomosa o les classes d'spinnig solidàries a Anyós Park.

El medi ambient sempre ha estat una prioritat per a l'estació massanenca, i enguany no serà pas diferent. Per aquest motiu, l'obertura del telecabina per accedir a les zones properes al paddock i un servei de mobilitat elèctrica de la mà de Pyrénées motors complementaran la ja habitual aposta climàtica. També en aquest esdeveniment, s'amplia l'acord de cessió de 3 vehicles elèctrics per a ús de l'organització per part de FEDA, un acord que ja s'havia produït en anteriors competicions. Tot, adreçat a reduir a la mínima expressió la petjada de carboni que pugui genera l'esdeveniment. Una aposta que ve reforçada per l'ús de materials biodegradables en la restauració i l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques del Pic del Cubil, que aportaran prop del 40% de l'energia que es consumeix.