Carregant...

Detall de notícia

  • El nedador japonès, Yu Hanaguruma, entrenant a la piscina del Pas de la Casa. (Foto: E.P. )
  • La selecció alemanya de natació, i la nedadora holandesa Sharon van Rouwendaal, durant l'estada de l'estiu passat al Pas de la Casa. (Foto: Comú d'Encamp)
Per Eduard Piera, 19/07/2022 A LES 09:19

Els medallistes del Pas de la Casa

El Pas de la Casa.- Entrenar en alçada és un d'aquells avantatges que la natura ofereix i que, cada cop més, hi ha esportistes que estan disposats a aprofitar-ho. Els centres d'alt rendiment a més de dos mil metres han deixat de ser un rara avis per convertir-se en punts de trobada habituals per a atletes de totes les disciplines. En aquest nou paradigma, i fruit de l'aposta per ser vila esportiva impulsada des del comú d'Encamp, el centre esportiu del Pas de la Casa s'ha convertit en una referència per als millors esportistes de diferents disciplines.

Com a mostra, els Mundials de Natació que es van disputar en durant el mes de juny a Budapest. Diversos nedadors que van preparar la competició o que van entrenar prèviament a la piscina del Pas de la Casa, van aconseguir un grapat de medalles. Es pot afirmar, doncs, que el japonès Yu Hanaguruma, la neerlandesa Sharon van Rouwendaal i els alemanys Florien Wellbrock i Lukas Martens, són, en part, producte encampadà i que les 9 medalles obtingudes tenen un regust a Pas de la Casa.

Hanagurama, que va ser plata als 200 metres braça, sí que va estar a les instal·lacions durant les setmanes prèvies al Mundial, mentre que Wellbroc (va guanyar dos ors en aigües obertes (individual i equips)), una plata en 800 metres, i dos bronzes (en 1.500 metres i en els 10 quilòmetres), Martens (plata en 400 lliures), i Van Rouwendaal (or en 10 quilòmetres i bronze en 25 quilòmetres) i van ser durant l'estiu passat. Un bon botí per als nedadors que s'han entrenat en algun moment en les instal·lacions encampadanes, i que són mostra que el Pas de la Casa ja és un sinònim d'alt rendiment i esportistes de primer nivell.

Frodeno, el següent
Però és que el Pas de la Casa no ha acollit, únicament, nedadors. Una de les figures més importants de l'esport mundial, el tricampió del món i or olímpic d'Ironman, l'alemany Jan Frodeno, també s'ha estat entrenant a la localitat encampadana. Amb un trencament parcial al tendó d'Aquil·les, Frodeno no podrà competir en la primera de les dues proves del Mundial, que es disputarà fora de Hawaii per primer cop a la història, però sí que ha anunciat que a l'octubre estarà a la línia de sortida de l'Ironman de Kona, la Meca de l'especialitat. Segur que, després de perdre la primera part de la competició, l'alemany voldrà demostrar a les Illes del Pacífic que continua sent el millor, malgrat que com ell mateix diu "soc un triatleta gran".