Carregant...

Detall de notícia

  • Aleix Espargaró a l'interior del nou Ginza 41, inaugurat el passat dijous. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 03/07/2022 A LES 15:21

Aleix Espargaró: 'Hi ha oportunitats a la vida que no es poden deixar escapar i aquesta n'és una'

Escaldes-Engordany.- Aleix Espargaró està en el seu millor moment. El pilot està de ple en la lluita pel títol de campió del món de Moto GP després d'haver acabat en segona posició la primera meitat del campionat. Amb nou curses per endavant, el resident no es marca cap límit i promet continuar donant espectacle en cada una de les curses. Espargaró va atendre ANA Esports en la inauguració del Ginza 41, el seu quart restaurant a Andorra.


Aleix, no sé si podem parlar que està en el seu millor moment?
Sí, sens dubte. Estic gaudint moltíssim! Està sent un any que fins i tot a mi em costa explicar perquè està funcionant així. És cert que estic treballant molt, que estic fent tot el que està a les meves mans, però també ho havia fet en el passat i no havien sortit aquests resultats. Però ara està sortint un any rodó i espero que sigui així fins al final.

Diu que no sap explicar què ha canviat, però no sé si té alguna percepció o pugui ser per aquesta felicitat que irradia?
Al final, la felicitat, la tranquil·litat i la qualitat de vida en un esportista d'elit és el que més suma. A la graella hi ha 24 pilots que tots tenen molt talent i el cap és el que fa la resta. Jo intento envoltar-me del millor. L'any passat vaig madurar molt a nivell de pilotatge i a més a més, Aprilia ha portat una moto molt competitiva. Jo crec que no és només un factor, sinó de petites coses que s'han produït a la vegada.

Com afronta la segona meitat del Mundial?
L'aturada de l'estiu m'anirà molt bé; he arribat molt cansat, més que altres anys. Però després vull que sigui una continuïtat. No hem fet errors, he sigut ràpid i constant, per tant, per guanyar el títol tot implica continuar fent les coses com les hem fet fins ara. Hi ha moltes opcions i queden 9 curses.

Els circuits que venen s'adapten a la moto i al seu pilotatge?
Crec que sí. La segona part de campionat venen circuits més bons per mi que a la primera, o això m'agradaria pensar. Sortim fora d'Europa, que des de la Covid no ho fèiem. Tindrem pistes com Tailàndia, Austràlia, Malàisia, el Japó i també Silverstone o Aragó, tot circuits que em van molt bé. Hem sigut competitiu en tots i en els que venen ho serem encara més.

Quin repte es marca fins a final de temporada?
Hi ha oportunitats a la vida que no les pots deixar escapar. A l'edat que tinc, 32 anys, i no 25 p 24 com els meus rivals... i hi ha oportunitats que s'han d'agafar, i aquest Mundial n'és una. Però també tinc molt clar que si al final no l'acabo guanyant, no serà un fracàs de temporada, haurà estat un any molt bo. Però l'objectiu és guanyar el Mundial, sense ser una obsessió, però sí un objectiu.

El veurem amb Aprilia l'any vinent?
Sí, he renovat per dues temporades, fins el 2024. La continuïtat era molt important; entenc molt bé la moto, els enginyers també m'entenen molt bé, i estic convençut que en els dos anys que venen també estarem a dalt lluitant pel títol.

Quants anys més li agradaria competir?
Sempre intentava pensar i entendre el meu futur. Ara no en tinc ni idea. Estic gaudint aquest any moltíssim, i si segueixo amb aquest nivell, un any rere un altre, no sé quan em retiraré. Però això serà difícil, i puc dir que seguiré mentre continuï sent competitiu, i llavors em podré retirar amb el cap ben alt saben que hauré acabat la meva carrera esportiva en un punt molt alt.

I llavors el veurem en ciclisme?
No ho sé! M'agradaria molt, la bici segur que formarà part de la meva vida. No sé quant de cansat estaré de la competició, però segur que seguiré fent coses de bicis i seguiré a nivell empresarial fent coses aquí a Andorra. Això sí que ho tinc clar, que quan baixi de la moto, amb la meva família continuarem vivint aquí perquè hi estem molt a gust.