Carregant...

Detall de notícia

  • Genís Soldevila celebra el gol de l'empat. (Foto: Inter Escaldes)
Per Eduard Piera, 21/06/2022 A LES 17:15

Un doblet de Genís Soldevila classifica l'Inter per la final de la fase prèvia de la Champions

Reikiavik.- Un doblet del golejador de l'Inter Escaldes, Genís Soldevila, ha servit per remuntar el partit contra la Fiorita i classificar als campions de la Lliga Multisegur per la final de la fase prèvia de la Champions League. I és que el d'aquesta tarda ha estat el primer partit oficial de la màxima competició europea en l'edició 22/23. Divendres, a la vesprada, els d'Otger Canals s'hauran d'enfrontar contra el guanyador de l'altra eliminatòria que la jugaran aquesta nit el campió d'Islàndia i amfitrió, el Vikingur, i el d'Estònia, l'FCI. Els escaldencs comptaven amb les baixes del golejador, Gerard Artigas, que ha deixat el club, i del porter internacional José Gomes, que està lesionat. 

El primer temps ha estat molt igualat, on la por a encaixar un gol s'imposava sobre els atacs. No obstant això, quan ja semblava que el marcador no es mouria, en el tercer minut d'afegit del primer acte, la llegenda del futbol sanmarinès, l'argentí nacionalitzat Danilo Rinaldi, ha aprofitat un rebuig per batre Coca i fer pujar l'1-0 en un d'aquells gols anomenats psicològics. Amb els escaldencs per sota del marcador s'ha arribat al descans.

L'Inter ha sortit molt fort en la segona part, i ja en el primer minut Víctor Casadesus ha rematat una centrada lateral que ha obligat a una gran estirada del porter de la Fiorita, Vivan. Els de Canals han imposat un ritme molt alt en aquesta arrencada i han tancat al seu propi camp als sanmarinesos. En aquest context, el gol era qüestió de temps. I en el 55, el golejador de l'equip, Genís Soldevila, ha aprofitat un mal rebuig de la defensa en una centrada lateral, i a escassos dos metres de la línia de gol, ha rematat de cap per fer pujar l'1-1 al marcador.

En aquest nou context, l'Inter ha mogut la banqueta, i Cabrera ha deixat el lloc a Belhadji. I els blau i negres, avui de blanc, han seguit a la seva. Pressionant en zona de tres quarts i sortint molt de pressa. I ja en el 65, un ràpid contracop ha servit perquè Genís Soldevila fes pujar l'1-2 en el marcador. Casadesus ha conduït la contra, ha creuat una pilota des de la zona de tres quarts fins la frontal on, de primeres i amb la cama dreta, Soldevila ha enviat la pilota a l'escaire esquerre de la porteria de Vivan, que només ha pogut mirar com la pilota entrava.

Amb l'avantatge en el marcador, la Fiorita no ha tingut més remei que avançar línies. En el 71 de partit, el recentment entrat Tomassini ha realitzat un fort xut des de la frontal de l'àrea que ha obligat Jesús Coca a intervenir. El porter de l'Inter ha tocat la pilota i aquesta s'ha estavellat contra el travesser, demostrant que el partit encara no estava tancat. Ja en el 81, una jugada plena de rebots acaba amb un rebuig del jugador de l'Inter, de la Torre, que ha obligat a intervenir al seu porter per evitar l'autogol. EN la sortida del servei de cantonada, Fatica ha rematat i Coca ha hagut de tornar a intervenir per evitar l'empat. El partit però ja no ha donat per més i els darrers canvis fets per Canals han acabat de refredar el matx. Victòria i classificació per l'Inter.

 

FITXA TÈCNICA:

La Fiorita:
Vivan; Miori, Serra (Anastasi, 71), Fatica, Grandoni; Amati, Palazzi (Tomassini, 71'), Lago (Abouzziane, 62'), Grassi, Rinaldi; i Cinotti.

Inter Escaldes: Coca; Roca, Feher, De Nova; Gallego, Martínez (Sergi Moreno, 69'), Cabrera (Belhadji, 60'), Chus Rubio (Jordi Rubio, 87'); Víctor Casadesus (de la Torre, 69'), Soldevila (Ilde Lima, 87') i Andreu.

Gols: 1-0 Rinaldi (45+2), 1-1 Soldevila (55'), 1-2 Soldevila (65').

Àrbitre: Rohit Saggi (Noruega), assistit per Morten Jensen i Isaak Elias Bashevkin, ambdós noruecs. Com a quart àrbitre Mohammad Usman Aslam (Noruega). Ha amonestat a Soldevila, Feher, Amati, Abouzziani, 

Víkingsvöllur.