Carregant...

Detall de notícia

  • Casals i Martín durant la roda de premsa a la seu de la FAF. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 25/05/2022 A LES 12:39

La FAF recupera el Memorial Francesc Vila

Escaldes-Engordany.- Després de no celebrar-se en els darrers dos anys, la Federació Andorrana de Futbol ha anunciat avui que el proper cap de setmana es tornarà a disputar el memorial Francesc Vila, el gran torneig de futbol formatiu del Principat. Així ho han explicat el vicepresident de la FAF, Alfonso Martín, i el director tècnic, Eloi Casals. "Per al futbol del país és molt important recuperar aquest torneig internacional. Ens fa molta il·lusió" ha afirmat Martín.

Quant als equips participants, Casals ha confirmat la presència de la Real Sociedad, l'Atlhetic Club, el Villarreal, el València, l'Espanyol, l'Osasuna, el Nàstic de Tarragona, el Girona, el Toulouse o l'Slavia de Praga, i ha afegit que "aquest any hem tingut la baixa del Real Madrid, que per agenda no podrà venir, però per contra, comptarem amb un conjunt històric en el futbol formatiu com és la Damm".

El torneig es disputa en tres categories: benjamí i aleví masculí, i infantil-cadet femení. En categoria masculina hi haurà 12 equips participants per cada una de les franges d'edat, dividits en tres grups de quatre. Disputaran la fase prèvia el dissabte a la Borda Mateu i les finals el diumenge, en el mateix recinte; en la femenina, el torneig el disputaran vuit equips igualment dividits en grups de quatre. Les classificatòries es disputaran el dissabte a la Massana mentre que la final serà el diumenge a la Borda Mateu.

Casals ha destacat que "Andorra competirà amb una selecció nacional en cada una de les categories" i ha posat en valor que "per als joves futbolistes és un torneig molt estimulant perquè juguen contra equips que no ho fan habitualment i alguns que només poden veure per la tele. Durant els darreres dies han estat entrenant amb molta il·lusió". Així doncs, el conjunt benjamí masculí estarà entrenat per Ferran Meilan i Sandro Gutiérrez, l'aleví masculí per Juanca Ruiz i Roger Nazzarro i l'infantil-cadet femení per Càtia Ruiz i Jordi Roca. Les finals es podran seguir pel canal de Twitch de la FAF.