Carregant...

Detall de notícia

  • Ariadna Fenes, Òscar Casals, Arnau Soldevila, Sabrina Solana, Carlos Fernàndez i Fabrizio Gavira davant la seu central de Morabanc. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 28/04/2022 A LES 14:01

L'augment de l'exigència redueix a sis components la selecció nacional de curses de muntanya

Andorra la Vella.- La selecció nacional de curses de muntanya s'ha presentat avui, a la seu central de Morabanc, el patrocinador principal del combinat. L'acte ha estat conduït per la directora de Comunicació i Marca de Morabanc, Mireia Maestre, i ha comptat amb la presència del president de la FAM, Patrick Frases i el secretari d'estat d'Esports, Justo Ruiz. No obstant això, en aquesta temporada, el conjunt només comptarà amb 6 corredors, en lloc de la dotzena que tenia la temporada passada. "Hi ha disciplines, com la Vertical Race, que només les correm en el mundial, i també l'augment d'exigència que es marca des de l'Skyrunner World, la lliga mundial, ens han obligat a fer aquests canvis" ha explicat el seleccionador nacional, Fabrizio Gavira.

No obstant això, el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, ha afegit que "tots els atletes tenen les portes obertes, i a banda dels 6 que presentem avui, estem segurs que comptarem amb altres corredors de manera puntual, especialment per a les proves de vertical race dels mundials". Ferrari ha agraït la feina feta per tots els atletes que ja no formen part del combinat nacional com és el cas de David Méndez, Cinto Vives, Imma Padilla, Lluís Sanvicente, Julio Rodríguez, i ha fet menció especial per als corredors de Vertical com Joan Prieto i Laia Sebastià, amb qui es compta pels Mundials.

Així doncs, l'equip nacional estarà format pels germans Marc i Òscar Casals, Ariadna Fenes, Arnau Soldevila, Sabrina Solana i Carlos Fernàndez, que disputaran les 4 proves de la Skyrrunner World Series. El calendari previst portarà els corredors de la FAM el 8 de maig a França, per fer la Skyrace de Mathesyns, el 4 de juny a Àustria per disputar l'Hochkonig, el 2 de juliol a la Garmin Epic (Espanya) i finalment el 31 de juliol, aquí al Principat, per la Pujada al Comapedrosa. Els 50 millors es classificaran per la fina, que es disputarà el 8 d'octubre a la localitat basca de Gorbeia. Quant al Mundial, aquest es disputarà a Itàlia, entre el 9 i l'11 de setembre i comptarà amb una Vertical Race, una Skyrace i una Ultratrail. A més a més, al juliol, Andorra acollirà entre els dies 22 i 24 els mundials junior.

Aposta a llarg termini
Gaviria ha remarcat que, encara que hi hagi menys corredors enguany "estem treballant tant en l'alt rendiment de l'equip com en la potenciació dels més joves, perquè al final, no hi ha millor referència que poder veure corredors com l'Òscar i el Marc Casals entrenant i que siguin un exemple i una motivació". En aquest sentit, ha remarcat que "si bé no tenim tants corredors com països més grans, hem demostrat que podem competir i la clau per ser sempre en posicions capdavanteres és treballar amb els més joves".